Stworzyłem kasetę, która napełnia się automatycznie, łącznie z masą części/złożenia. Wypełniam to wszystko za pomocą właściwości niestandardowych. Mały problem polega na tym, że muszę pracować na częściach ważących kilka gramów lub kilka ton. Chciałbym więc móc to wszystko przejechać z posesji, ale jestem trochę zagubiony.
Oto, o czym myślałem:
Pomysł polegałby na tym, że moja opcja kilograma lub grama napędzałaby jednostkę masy, którą mógłbym zintegrować z wkładem. Ale to wykracza daleko poza moje umiejętności.
Jak już powiedzieli moi koledzy; Nie jest to możliwe, ale za pomocą 2 kliknięć możesz to zrobić. W prawym dolnym rogu ekranu masz do niego dostęp. Zobacz załączony link.
Nie, nie jest to możliwe, ale możliwe jest zintegrowanie tabeli konwersji programu Excel i żonglowanie między wierszami, aby wyświetlić żądaną jednostkę. Z drugiej strony będzie musiał być za każdym razem uzupełniany i aktualizowany.
Przez makro nie wydaje mi się to bardzo skomplikowane. Wszystko, co musisz zrobić, to pobrać wartość adnotacji z masą, przekonwertować ją i zastąpić widoczną notatką (bawiąc się warstwami, aby ukryć/pokazać) adnotację zawierającą odwzorowanie na sw-mass.
Zajrzałem do makr i zrobiłem to, którego potrzebowałem (dołączyłem do niego, gdyby ktoś kiedykolwiek tego potrzebował).
Ostatnią rzeczą, której nie mogę zrobić, to mieć automatyczną jednostkę masy na rysunku. Dzisiaj tekst brzmi "Masa: $PRPSHEET:"Masa" Kg". Chciałbym zastąpić Kg kodem, który sprowadza go bezpośrednio.
Jeśli ktoś zna kod do wprowadzenia, jestem zainteresowany
Nie znam VB, ale: - prawdopodobnie masz zmienną, która "wie", że jesteś w kg lub g; - Domyślam się, że tekst "Mass: $PRPSHEET:"Mass" Kg" może być przechowywany w zmiennej, która zostanie wywołana przez funkcję nuty. Można go zatem (tekst) skonstruować poprzez konkatenację z zarządzaniem przypadkami (jeśli wtedy wystarczy else else).
To jest dokładnie ta zmienna, której szukam. Zmienna £PRPSHEET:"Mass" wywołuje masę, ale nie jej jednostkę, więc myślę, że musi istnieć taka jak £PRPSHEET:"UnitsMasse", ale nie znaleziono.