Witam wszystkich,
oto jestem z planem modelowania w 3D, nie widzę, jak to sformatować w widoku dolnej części.
Ktoś będzie miał rozwiązanie, aby wygenerować to za pomocą Solidworks.
Pozdrowienia Laurent W.
Witam wszystkich,
oto jestem z planem modelowania w 3D, nie widzę, jak to sformatować w widoku dolnej części.
Ktoś będzie miał rozwiązanie, aby wygenerować to za pomocą Solidworks.
Pozdrowienia Laurent W.
Witam
Przypuszczalnie jest to wytłoczona część!
Myślę, że na pewno na tym forum są kompetentne osoby, które będą w stanie Cię "rozplątać"
na ten problem.
Dobry wieczór @laurent. W
Nie ma szczególnej trudności, poza tym, że nie mamy klasycznych widoków dla reprezentacji z prawdopodobnie widokami szczegółowymi, które nie mają tej samej skali
To bardzo mały pokój! tak opieczętowane, jak wskazano @contact_168
Czy mógłbyś powiększyć widok główny, a także widoki boczne. (tak duże, jak to możliwe.
Pozdrowienia
Witam
oto pierwsze podejście do części w 3D
Jestem w wersji 2022
Pozdrowienia
STANZSCHA 2023-12-02_12h54_01.rar ( 16.0 MB)
Uwaga: Niekoniecznie wziąłem wszystkie wymiary na mapie, ale ogólnie o to chodzi
Witaj @laurent. W ,
Poniżej moja propozycja modelu 3D Twojego pokoju, do pobrania w wersji SW 2023.
Po prawej stronie modelu 3D znajduje się powierzchnia wyodrębniona przez przesunięcie zewnętrznego kształtu części wolumetrycznej i spłaszczenie jej na czerwono. Wyraźnie widzimy ogólny wygląd szablonu do wykrawania (Standzschablone) proponowanego w Twoim planie 2D.
Pozdrowienia.
Dziękuję za pomoc dla was obojga.
@Zozo_mp plan to wszystko, co posiadam, jednocześnie pochodzi on z 1942 roku
Część poniżej Stanzschablone to tak naprawdę płaski widok pokoju i dwa widoki po prawej stronie po stemplowaniu.
@m_blt Dziękuję, to jest dokładnie to, czego szukałem, to głównie z czym miałem problem, to cięcie podążające za dopływem dolnej części (brak precyzji w cięciu i respektowanie promienia 6 u podstawy.