Jak edytować arkusz PEM

@ Wszystkie

Jak edytować arkusz?
naprawdę nie wiem, dlaczego mój arkusz ma widoki w formacie amerykańskim, a nie europejskim

Mogę edytować mapy bazowe, ale nie wiem, jak edytować arkusz, aby ponownie zarejestrować go w formacie europejskim.

(Nadal jestem tak głupi jak zawsze między tymi historiami o prześcieradle i tle)

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam @Zozo_mp
Rzeczywiście, ta właściwość nie jest zapisywana w tle, ale raczej w arkuszu, po zmodyfikowaniu wystarczy zapisać jako szablon dokumentu (*drwdot)

3 polubienia

Kiedy już wszystko dobrze zmienisz na eurodeputowanym. Można go zapisać jako szablon rysunku.
I zwykle, jeśli wszystko pójdzie dobrze, kiedy zrobisz nowego posła z tego modelu, twoje preferencje zostaną zachowane.

2023-02-24_modele mep

Dla nieaktywnych " zmodyfikowanych arkuszy ": musisz mieć kilka arkuszy instalacji, aby móc wybrać te, które chcesz zmodyfikować.

edit: przepraszam, zduplikowałem z Lynkoa15

Ok, dla was obojga, przyjrzę się temu jutro rano
Ciesz się NAMI

Edycja: Uh... Jeśli zaczniesz edytować wiadomości bezpośrednio, szybko zrobi się bałagan. Zwłaszcza, że nic nie wskazuje na autora... Uwaga, możemy spróbować odpowiedzieć na wiadomość typu "wszystko w 1". :smile:

3 polubienia

Przepraszam @opiep27 za modyfikację Twojego postu: popełniłem błąd.

@opiep27

Udało mi się uratować .drwdot (nikiel do wyświetlacza europejskiego) z wyjątkiem tego, że po starych, chwiejnych instalacjach nie znajduje się on w tym samym miejscu, w którym Solidworks umieszcza go na nowej maszynie.

W którym standardowym katalogu znajduje się .drwdot (lub SW umieszcza je jako standardowe). Chodzi też o to, by przywrócić jakiś porządek.

Dziękuję

Witam

Zamiast tego powinieneś umieścić swoje niestandardowe pliki w katalogu domowym. Zapobiegnie to nadpisywaniu plików przez oprogramowanie podczas aktualizacji lub nowej instalacji.

Ale odpowiadając na twoje pytanie, sw umieszcza pliki w katalogach (dla mojej instalacji):

3 polubienia