Jak nie sprawdzić wszystkiego podczas zmiany stanu przejścia w Soliworks PDM?

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy jest możliwe, że po kliknięciu prawym przyciskiem myszy "zmiana stanu w PDM" sprawdzany jest tylko wybrany zestaw, a nie wszystkie pliki potomne. (zobacz plik PNG)

Ponieważ bardzo często ludzie odpowiedzialni za zmianę stanu, na przykład na rewizję, wysyłają mi wszystkie części, zamiast tylko zlecić montaż...

Z góry dzięki,

faire_une_transition.png

Witam, klikam prawym przyciskiem myszy zaznacz wszystko, a następnie klikam zaznaczone pole, co powoduje dezaktywację ich wszystkich. Klikam gdzie indziej, aby wszystko odznaczyć, a potem po prostu sprawdzam, co mnie interesuje.

Cdt 

Witam

Dzieje się to w panelu administracyjnym EPDM, we właściwościach grup, oknie ustawień, w zakładce dialogowej poprzez zaznaczenie pola "nie sprawdzaj plików odniesienia w przypadku zmiany stanu".

Jest to zatem ustawiane według grup (lub według użytkownika w ustawieniach każdego użytkownika).

capture.3.png
5 polubień

@D.Roger, dziękuję, nie wiedziałem. Niestety w moim przypadku musisz być w adminie... więc ja bym jeszcze zdecydował się na mój system D :)

Miłego weekendu

Witam

@G.: tak, musisz być administratorem, aby skonfigurować EPDM i na szczęście. W przypadku tej opcji woleliśmy domyślnie ustawić ją niezaznaczoną, a następnie, jeśli wszyscy użytkownicy chcą sprawdzić, rzeczywiście Cię lubią, ale wychodzę z zasady, że lepiej "zapomnieć" o zmianie stanu plików, niż ryzykować zrobienie zbyt wiele nieumyślnie, Wracanie do historii na całej partii plików nie jest zbyt interesujące.

Pozdrowienia

3 polubienia