Szukam od rana, ale łamię sobie zęby... Mam spiralną rurę dzieloną, którą wykonuję w obróbce skrawaniem (frezowaniu), ale chciałbym zrobić kilka prób walcowania. W tym celu chciałem go zamodelować w blasze... Ouch!! Brzmi to bardzo prosto, ale nie na SW. Ktoś ma pomysł? Dla informacji: Ø rury = Ø43/Ø53 i szerokość szczeliny od 3 do 10 mm.
Dziękuję. ale już próbowałem, ale na długim odcinku (tutaj 360mm). SW rysuje linie od punktu do punktu. co daje "wyboczenie" pomieszczenia w środku. Tak więc rozłożona jest nieco podejrzana.
Dziękuję dmc.betude , ale to, co chcę uzyskać, to rozwinięcie tego rozwiązania. Ta część jest już wykonana. To jest część blaszana, której mi brakuje. O co proszę, nie wyraziłem się jasno. Jak rozwinąć tę część za pomocą modułu z blachy? Lub jak zacząć od płaskiego (diamentu), aby zwinąć kawałek z nachyloną szczeliną.
Aby mieć rozwinięcie, potrzebujesz co najmniej płaskiej powierzchni, jeśli przyjrzysz się uważnie mojemu szkicowi, jest to kwadrat o ogromnych promieniach.
Na przykład kwadrat o wymiarach 100x100 o promieniu 49,95, co daje powierzchnię płaską 0,1.