Jak uzyskać samouczki dla początkujących solidworks

Witam

Szukam darmowych samouczków, które przeszkolą mnie w solidworks (początkujący)

Witam! Samouczek z .PL: http://www.lynkoa.com/tutos/3d/astuces-debutants-solidworks-1

Wiele innych samouczków znajdziesz w sekcji http://www.lynkoa.com/tutos

5 polubień

Witam

Dziękuję za pomoc

Oto również dobry samouczek na początek: 

https://www.youtube.com/watch?v=JI37HK7Ol8A

1 polubienie

Zacznij od tych, które są zintegrowane z oprogramowaniem, aby mieć podstawy.

5 polubień

Aby cię wyszkolić, nic nie jest bardziej kształtujące niż rysowanie obiektów wokół ciebie, takich jak na przykład telefon komórkowy, a następnie rzeczy nieco bardziej złożone, takie jak pilot do telewizora lub rower (kawałek po kawałku)

stef ma rację, skorzystaj z samouczków zintegrowanych z oprogramowaniem, aby nauczyć się podstawowych funkcji.

2 polubienia

Jak powiedział Stef, nie ma to jak pomoc Solidworks.

Jest wypełniony samouczkami na wszystkich poziomach.

Powodzenia!

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za nieocenioną pomoc. Zabieram się do pracy.

Jeśli nie możesz go znaleźć, jest tutaj (patrz zdjęcie)

tuto.png
2 polubienia

Telefon komórkowy tak, ale zaczęło się od chleba, a potem zrobił dom, też jest fajny. 

Któż z nas nie narysował tu swojego domu?????

1 polubienie

EUuuu mnie =)

Nie mam jeszcze swojego domu:p hihi powiedział:

Przy okazji! Przy okazji mam małe pytanie, które jest zupełnie nie na temat.

Kiedy projektujesz budynki, jak się do tego zabierasz?

Zaczynasz od części wielobryłowej z kilkoma dodanymi itp. A może składasz elementy jeden po drugim?

Powiecie mi, że to zależy od przypadku, ale przypuszczam, że ci, którzy głównie pracują w budownictwie, na pewno mają bardzo specyficzny sposób pracy.

2 polubienia

@Bart,

Czy jest to pytanie zawodowe czy osobiste?

Jeśli jest to profesjonalista, powinieneś wiedzieć, jaki rodzaj budynku chcesz wykonać.

Jeśli jest to sprawa osobista, aby zaplanować układ, tworzę jeden pokój (sldprt) na piętro (piwnica, parter, 1,... i wreszcie dach) i bez stropu. Z tego pomieszczenia tworzę montaż, w którym umieszczam wszystkie elementy układu (drzwi, okna, meble, wanna, stół, krzesło, obrazy...). I na koniec robię montaż tych podzespołów podłóg.

PS: możesz też narysować swoje mieszkanie! :)

1 polubienie

To dla mojej osobistej kultury =)

Nie byłam pewna, do ilu szczegółów powinnam się zagłębić.

Widzę, że są tacy, którzy rysują drewnianą ramę, izolację itp.

Chciałbym to zrobić, aby pokazać, jak drewniany dom szkieletowy z hydroizolacją itp.

Zamierzam więc zaprojektować blok po bloku dla części, a następnie dodać do niego elementy.

Dziękuję za napiwek Benoit =)

1 polubienie

Och, tak fajnie, zadałem sobie dokładnie to samo pytanie ostatnim razem :)!

Postąpiłem w taki sam sposób jak Benoit.LF! Następnie możesz zrobić rozstrzeloną prezentację swoich różnych podłóg ;)!

2 polubienia

Kiedy robiłem te modele (mieszkanie , potem dwupiętrowy dom), to było to bardziej z punktu widzenia układu/dekoracji niż konstrukcji.

Jeśli chcesz przedstawić wszystkie techniczne aspekty, będziesz potrzebował dobrego komputera, ponieważ będzie on reprezentował kilka :) części.

Zamierzamy zaoferować nasze usługi Valérie Damidot z D&CO :)

1 polubienie