W jaki sposób można uzyskać korpusy części spawanych w zestawieniu komponentów? [SW]

Cze wszystkim

W nawiązaniu do mojego pytania: http://www.lynkoa.com/forum/3d/semelle-soudee-sur-une-structure-solidworks

Swoje podeszwy stworzyłem poprzez wytłoczenia, więc otrzymuję bryły w części spawanych elementów, bryły, które przemianowałem: 

Nie znajduję jednak tych pozycji w nomenklaturze rysunkowej, niezależnie od tego, czy robię nomenklaturę ogólną, czy nomenklaturę części spawanych.

Wkładam tylko rurki.

Jak wprowadzić te ciała do nomenklatury?

Aurélien

Witam

Czy Wasze wkładki mają właściwości korpusów spawanych?

Klikając prawym przyciskiem myszy na obiekt z listy spawanych obiektów.

Edycja: a czy zaktualizowałeś listę spawanych części przed ponownym wstawieniem tabeli?

3 polubienia

Nie rozumiem, jak zobaczyć właściwość obiektów spawanych za pomocą kliknięcia prawym przyciskiem myszy, czy możesz wyjaśnić?

A jak zaktualizować listę spawanych części?

Aby zaktualizować listę spawanych części, przejdź do 3D i kliknij prawym przyciskiem myszy linię wału:

"Lista części spawanych (80)"

Kliknij prawym przyciskiem myszy, aby go zaktualizować. następnie CTRL + Q, aby wszystko odbudować.

Następnie usuń tabelę i ponownie wstaw ją do planu.

Zobacz tutaj:

http://help.solidworks.com/2015/french/SolidWorks/sldworks/t_Updating_Cut_Lists_weld.htm

1 polubienie

Nie, to nic nie zmieniało...

Spróbuj utworzyć sekcję dla swoich gramofonów

i zapisuje je w mechanicznej bibliotece spawanej jak płaskie żelazko

Wszystko, co musisz zrobić, to stworzyć szkic na żądaną długość, a będziesz miał swoje płyty w spawanych korpusach

Od Ciebie zależy, czy stworzysz swoje otwory mocujące 

@+

Witam

U mnie musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na jedną z płyt lub na folder artykułu spawana część 44 i wprowadzić właściwości spawanych części i przypisać opis, ponieważ z twojego obrazu myślę, że właśnie zmieniłeś nazwy ciał, ale nie przypisałeś właściwości.

@+

7 polubień

@coyote też podejrzewałem w mojej pierwszej wiadomości.

Zobacz tutaj, aby zapoznać się z właściwościami ciała spawanego:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Custom_Properties_in_Weldments.htm?id=b23dd78154fe45519a7a10f115995638

"Klikając prawym przyciskiem myszy na bryłę z listy spawanych obiektów"

Osobiście wszystkie spawane korpusy (które nie są rurami, kątownikami itp.) przerabiam na blachę.

Dodaję za pomocą smartpoperties (ale można to zrobić ręcznie) właściwości w trybie automatycznym i daje mi to następującą tabelę:

3 polubienia

+1 do @Coyotte (tak, moja interakcja jest bardzo produktywna).

I rzeczywiście, jeśli to nie zadziała, kliknięcie aktualizacji prawym przyciskiem myszy rozwiązuje wiele problemów. Z drugiej strony masz wybór między dwiema aktualizacjami. Jeden automatyczny i drugi. Automat nie zawsze jest bardzo dobrze rozwinięty i może być konieczne kliknięcie drugiego wyboru

1 polubienie

Cóż, wszystko zrobiłem dobrze, ale podzieliłem swoją konstrukcję na dwa spawane podzespoły (pomyślałem, że jest to bardziej praktyczne, ponieważ miałem "standardową" stal i stal nierdzewną), więc SW umieścił tylko 2 elementy i wziął wartości profili, aby wypełnić tabelę (widać, że miałem 80 różnych części, ale 23 profile).

Musiałem więc kliknąć prawym przyciskiem myszy i usunąć wszystkie moje komponenty z mojej listy przylutowanych części, aby usunąć organizację, którą stworzyłem. Następnie, dzięki automatycznej aktualizacji, odtworzył podfoldery, które również musiałem usunąć.

Tak więc mam teraz 38 różnych pozycji w mojej nomenklaturze i otrzymuję lsite moich różnych części!

2 polubienia

Rzeczywiście, nie zauważyłem, że utworzyłeś podfoldery...

@flegendre: Z drugiej strony, nadal interesuje mnie Twoje rozwiązanie polegające na konwersji na blachę!

Cóż, wszystko zrobiłem dobrze, ale podzieliłem swoją konstrukcję na dwa spawane podzespoły (pomyślałem, że jest to bardziej praktyczne, ponieważ miałem "standardową" stal i stal nierdzewną), więc SW umieścił tylko 2 elementy i wziął wartości profili, aby wypełnić tabelę (widać, że miałem 80 różnych części, ale 23 profile).

Musiałem więc kliknąć prawym przyciskiem myszy i usunąć wszystkie moje komponenty z mojej listy przylutowanych części, aby usunąć organizację, którą stworzyłem. Następnie, dzięki automatycznej aktualizacji, odtworzył podfoldery, które również musiałem usunąć.

Tak więc mam teraz 38 różnych pozycji w mojej nomenklaturze i otrzymuję lsite moich różnych części!

1 polubienie