Tak, dobrze przeczytałeś.
Pytam, w jaki sposób możemy chronić nasze dzieła
Każdy plik zamieszczony w serwisie staje się publiczny
W związku z tym wynalazca nie ma żadnej ochrony ani prawa
@+............ Czerwona czapka .........; -))
Tak, dobrze przeczytałeś.
Pytam, w jaki sposób możemy chronić nasze dzieła
Każdy plik zamieszczony w serwisie staje się publiczny
W związku z tym wynalazca nie ma żadnej ochrony ani prawa
@+............ Czerwona czapka .........; -))
Wydaje mi się, że czytałem tutaj, że można było otrzymać zapłatę za pewne konturucje, więc przełączenie ich na tryb płatny, który jest rodzajem ochrony, w trybie wyzwania są nagrody.
Ale oczywiście po większej ochronie intelektualnej.
Być może należy to zbadać po stronie lynkoa, aby temu zaradzić.
Witam
Rozumiem twoje twierdzenie, ale jest to forum wzajemnej pomocy i ci, którzy umieszczają tutaj pliki, aby im pomóc, są świadomi, że każdy, kto jest zarejestrowany, może go pobrać, taki jest cel wzajemnej pomocy!!
Forum ma na celu wzajemną pomoc, ale wyzwaniem z definicji jest trochę rywalizacji... Myślę, że jeśli nie chcesz, aby Twoje pomysły zostały skradzione, musisz je opublikować w ostatniej chwili! Albo pozwól lynkoa coś zrobić!
Potem musisz spojrzeć na całą część, która rządzi prawami autorskimi... INPI może udzielić Ci informacji na temat zasady praw. Moim zdaniem pozostaje ona w ramach własności intelektualnej
Jesteś jak my wszyscy tutaj, na tym forum, bo potrzebujesz pomocy ^^, w najgorszym razie tylko zdjęć, jeśli boisz się o prywatność, ale bycie na forum samopomocy niesie ze sobą to małe ryzyko ;)
Witam
Uważam, że pliki zamieszczone na forum rzeczywiście należą do domeny publicznej, więc to od autora zależy, czy będzie zarządzał informacjami, które chce udostępnić.
Z drugiej strony, można zadać pytanie tym, którzy uczestniczą w wyzwaniach, w których istnieje rzeczywista wartość dodana, która może prowadzić do powstania własności intelektualnej. Patrząc na zamieszczone projekty, jest kilka cholernie dobrych pomysłów!
Pozdrowienia
Witam
Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem:
Źródło: http://www.lynkoa.com/cgu
Oto fragment:
"Treści i informacje, które publikujesz w Lynkoa, należą do Ciebie i możesz kontrolować, w jaki sposób udostępniamy Twoje treści, poprzez ustawienia prywatności. Poza tym:
W przypadku wszelkiego rodzaju treści chronionych prawami własności intelektualnej użytkownik udziela nam w szczególności następującego zezwolenia: udziela nam niewyłącznej, zbywalnej, podlegającej sublicencjonowaniu, nieodpłatnej, ogólnoświatowej licencji na korzystanie z treści własności intelektualnej, które publikuje w Lynkoa lub w związku z nią (licencja na własność intelektualną).
Gdy usuniesz swoją nieopłaconą zawartość, zostanie ona usunięta w sposób podobny do opróżnienia kosza na komputerze. Użytkownik przyjmuje jednak do wiadomości, że usunięta zawartość może pozostać w kopiach zapasowych przez pewien czas (ale nie jest dostępna).
Usuwając płatne treści, zgadzasz się, że pozostaną one dostępne tylko dla użytkowników, którzy już je kupili. Jednak te płatne treści nie będą dostępne dla innych użytkowników, którzy nie dokonali zakupu.
Doceniamy Twoje uwagi i sugestie dotyczące Lynkoa, ale rozumiesz, że możemy z nich korzystać bez obowiązku uiszczenia opłaty (tak jak nie masz obowiązku informowania nas o nich)."
Kiedy bierzesz udział w wyzwaniu, wspominamy, że potrzebujemy plików CAD, ale nie musisz ich upubliczniać. W każdym przypadku skontaktujemy się ze zwycięzcami, abyśmy mogli odzyskać pliki.
Oto, co mówi poniżej "pliki do pobrania":
"Dodaj pliki, które mogą zostać pobrane przez autora wyzwania. Zalecamy przesłanie plików renderowania w celu zilustrowania projektu i/lub plików typu eDrawing."
Rozumiem cię Gt22
Mam też ten problem z niektórymi klientami. Proszą mnie o plan walidacji ich projektu, a nawet proszą mnie o badanie terenu, a potem w końcu już się od nich nie odzywasz
Wyjechali z planami pójścia gdzie indziej.
Szukałem sposobów na zablokowanie lub usunięcie planów lub innych po określonej dacie, ale nic nie mogłem znaleźć.
Dla tych, którzy są planami, umieściłem rodzaj znaku wodnego z nazwą mojej firmy na moich tłach.
To niewiele, ale już jest.
W przeciwnym razie w przypadku 3D nie należy wysyłać swoich modeli Sw, ale lekkie pliki lub pliki PDF 3D.
Potem, oczywiście, każdy pomysł przedstawiony ogółowi społeczeństwa prawdopodobnie zostanie splagiatowany!
Z wyjątkiem bogatych ludzi, których stać na tantiemy do woli!
Nie martw się, kiedy jesteś sławny Gt22, zostaniesz skopiowany, ale możesz odwrócić ;)
Wreszcie, prawdą jest, że bycie kopiowanym jest denerwujące, ale czy nie powinno to być traktowane jako komplement?
Ci, którzy chcą mojego Choppera Śmierci, śmiało! =)
Klasa A+
Kapelusz
Czerwony...........
@Bartek
Możesz wygenerować swoje plany w formacie PDF i zablokować je nawet z datą :-)
Zawsze znajdzie się sposób, aby chronić swoje rozwiązania, a przynajmniej skomplikować życie ludziom, którzy chcą kraść pomysły...
tak jak pozwala mi na to prawo Lynkoa, biorę punkty
@gt22
Prawo na to pozwala, ale w przypadku nadużyć jestem po to, aby przywrócić porządek i odjąć punkty, jeśli to konieczne.
@ Clementine Wolę nie odpowiadać ;-))
Dziękuję
@+ ...................... i od + do + Czerwona Czapka