Wykonałeś gwint z funkcją usuwania materiału po zamiataniu, która reprezentuje gwint i chcesz "zasymulować" wkręcanie gwintowanego otworu, prawda?
Ponownie wykonam gwintowanie, kopiując szkic gwintu.
Aby wprawić ruch w ruch, należy użyć wiązania "śrubowego", a następnie zarządzać ruchem za pomocą animacji.
Jeśli możesz przesłać nam efekt końcowy, jestem zainteresowany! Dziękuję ;-)
Witam
Podsumuję po francusku.
Zrobiłem nić na apre i chciałbym użyć tej nici do stuknięcia w drugi element, aby je złożyć i wprawić w ruch. Dziękuję za pomoc.
Jeśli dobrze rozumiem, oto co musisz zrobić:
- Zamiataj drugą część, aby wykonać stukanie
- W swoim zespole używana jest funkcja naprężeń mechanicznych, "spiralna"
Przyjaźnie
Witam
-Montaż 2 części za pomocą sworznia
-Utwórz kropkę na cylindrycznej powierzchni
-Dopasuj punkt do trajektorii spirali gwintu.
Też mi się to podoba! (nawet jeśli nowe zaawansowane naprężenie śrubowe robi to samo)
Witam
Właśnie w przypadku ograniczenia spiralnego nie widzę sensu tworzenia prawdziwego gwintu, chyba że jest to gwint specjalny.
I drobiazg @chaslesse, na jakim oprogramowaniu chcesz to zrobić, wszyscy odpowiedzieliśmy w odniesieniu do SolidWorks, ale czy to naprawdę to, czego nie określiłeś...
@+
@Coyote: Załóżmy, że chce pokazać zespół dokładnie w tej lokalizacji. Lepiej mieć "prawdziwą" reprezentację.
Potem jest pewne, że jeśli ma to być tylko pokazanie toczenia, w dużej mierze wystarczy przedstawienie gwintowania, gwintowania i naprężeń śrubowych.
Wybierz pytanie (i to własne) jako odpowiedź... Oryginał!