Jak zrobić wątek

Cześć, zrobiłem nić na krawędzi i chciałbym zacząć od tego gwintu zrobiłem gwint na drugim w celu ich złożenia i opanowania w nouvement. Dziękuję za pomoc

Wykonałeś gwint z funkcją usuwania materiału po zamiataniu, która reprezentuje gwint i chcesz "zasymulować" wkręcanie gwintowanego otworu, prawda?

Ponownie wykonam gwintowanie, kopiując szkic gwintu.

Aby wprawić ruch w ruch, należy użyć wiązania "śrubowego", a następnie zarządzać ruchem za pomocą animacji.

Jeśli możesz przesłać nam efekt końcowy, jestem zainteresowany!  Dziękuję ;-)

Witam

Podsumuję po francusku.

Zrobiłem nić na apre i chciałbym użyć tej nici do stuknięcia w drugi element, aby je złożyć i wprawić w ruch. Dziękuję za pomoc.

Jeśli dobrze rozumiem, oto co musisz zrobić:

• Zamiataj drugą część, aby wykonać stukanie
  • W swoim zespole używana jest funkcja naprężeń mechanicznych, "spiralna"

Przyjaźnie

1 polubienie

Witam

-Montaż 2 części za pomocą sworznia

-Utwórz kropkę na cylindrycznej powierzchni

-Dopasuj punkt do trajektorii spirali gwintu.

1 polubienie

Też mi się to podoba! (nawet jeśli nowe zaawansowane naprężenie śrubowe robi to samo)

Witam

Właśnie w przypadku ograniczenia spiralnego nie widzę sensu tworzenia prawdziwego gwintu, chyba że jest to gwint specjalny.

I drobiazg @chaslesse, na jakim oprogramowaniu chcesz to zrobić, wszyscy odpowiedzieliśmy w odniesieniu do SolidWorks, ale czy to naprawdę to, czego nie określiłeś...

@+

2 polubienia

@Coyote: Załóżmy, że chce pokazać zespół dokładnie w tej lokalizacji. Lepiej mieć "prawdziwą" reprezentację.

Potem jest pewne, że jeśli ma to być tylko pokazanie toczenia, w dużej mierze wystarczy przedstawienie gwintowania, gwintowania i naprężeń śrubowych.

1 polubienie

Wybierz pytanie (i to własne) jako odpowiedź... Oryginał!