Jak pobrać szablon dokumentu (DRWDOT) i mapy bazowe (SLDDRT)

Dobry wieczór

Oto moja płyta główna, która jest gotowa do porzucenia ducha, uratowałem wszystko przed dostawą nowej maszyny, w tym SLDREG,

Ale nie pomyślałem o zapisywaniu moich szablonów (DRWDOT) i map bazowych (SLDDRT).

Pytanie brzmi, czy z moich ostatnich zapisanych planów wykonanych  na starej maszynie mogę odzyskać bazy planów SLDDRT.

Kiedy wczytuję stare plany, wszystko wydaje się ok, z wyjątkiem tego, że tło stało się niebieskie (jak w 14). Kartusz itp. wydaje się nienaruszony.

Czy możesz potwierdzić, że jeśli otworzę mapę bazową i zapiszę ją pod inną nazwą, nie narobi to bałaganu w moich starych planach.

Dziękuję

Zwykle nie ma problemów.

SW "zawija" model i mapę bazową po zapisaniu. Dzięki temu rysunki nie są już zależne od szablonu ani map bazowych znajdujących się na stacji roboczej. Zmiany wprowadzone w  początkowych modelach lub mapach bazowych nie wpływają wstecznie na pracę wykonaną nad nimi.

Regularnie pobieram model lub mapę bazową z rysunku.

W przypadku szablonu po prostu usuń wszystkie widoki rysunku i zapisz je jako szablony (drwdot). 

W przypadku map bazowych zapisz je bezpośrednio za pomocą opcji Plik/Zapisz mapę bazową.

Jeśli chodzi o kolor "niebieski", nie wiem, nigdy tego nie widziałem.

5 polubień

Witam

Całkowicie zgadzam się z Aliende za szablony i tła, dla opcji sprawdzania kolorów w systemie / Kolory / Rysunki, kolor papieru, jeśli nie masz dziwnego koloru, ten nie jest osadzony w planie tła, ale jest kolorem systemowym.

Pozdrowienia

3 polubienia

Dziękuję wam obojgu

Jeśli chodzi o kolor, przyjrzę się bliżej :-)