Witam
Czy wiesz, w jaki sposób mogę pobrać nazwę konfiguracji (w rodzinie elementów złącznych), aby pojawiła się jako odniesienie w WŁAŚCIWOŚCIACH SMART?
Dziękuję
doc2.docx
Witam
Czy wiesz, w jaki sposób mogę pobrać nazwę konfiguracji (w rodzinie elementów złącznych), aby pojawiła się jako odniesienie w WŁAŚCIWOŚCIACH SMART?
Dziękuję
Widzę, że stworzyłeś rodzinę sztuk teatralnych.
Bezpośrednio w tabeli programu Excel rodziny części należy dodać kolumnę z właściwością Odniesienie.
Nagłówek kolumny: $propriete@reference
W tej kolumnie zduplikujesz nazwę swojej konfiguracji.
Witam
Musimy spojrzeć na problem w odwrotnej kolejności. To od Twojej rodziny rasowej zależy, czy wypełnisz swoją właściwość referencyjną.
Zobacz to w ten sposób:
Utwórz kolumnę z etykietą: $PROPRIETE@Nazwa Twojej usługi
W tej kolumnie możesz określić właściwość dla każdego elementu w rodzinie pokoju.
Właściwość automatycznie znajdzie się w polu tytułu, tak jak w przypadku właściwości inteligentnych.
Edit: Nie dość szybko!!
Staram się od razu..
Dziękujemy za odpowiedź
Wypróbowałem wasze rozwiązania, które działają... Mogę uzyskać nazwę konfiguracji.
Od teraz w smart properties, w przypadku otrzymuję nazwę pożądanej konfiguracji. Z drugiej strony denerwowała mnie w przypadku dowolnej części, która również dostała nazwę konfiguracji w referencji (tj. "DEFAULT", a tak, w tym przypadku nie ma innej konfiguracji).
Dodałem więc zmienną SW w inteligentnych właściwościach, w sekcji "właściwości związane z dokumentami", która pobiera nazwę dokumentu (SW-PartNumber). W ten sposób udaje mi się uzyskać odniesienie do części do zestawień materiałów, niezależnie od tego, czy są to, czy części.
Ufff....