Jak odzyskać wyodrębniony zestaw na innym komputerze, który już nie istnieje?

Pracuję nad zestawem, który rozpakowuję od jakiegoś czasu na innym komputerze. Mówi mi, że to ja go rozpakowałem, ale na innym komputerze, ale nie mogę nic z tym zrobić. Jak mogę go odzyskać na moim obecnym komputerze?

2021-05-31_13h22_33.png

Witam

Jeśli komputer naprawdę już nie istnieje, nie możesz :-( . Aby zwolnić plik, musisz anulować rozpakowywanie w admin.
W najlepszym przypadku możesz pobrać najnowszą wersję, zarchiwizować i zacząć od niej.

Myślę, że załączony przez Ciebie obraz nie jest właściwy.

Nie jest to zbyt zachęcające, ale znajdę inne rozwiązanie.

Rzeczywiście, to nie jest właściwy obrazek :)

2021-06-08_09h05_24.png

Jak wspomniano powyżej, nie ma cudownego rozwiązania.

Aby uwolnić ekstrakcję, musisz to zrobić w admin, ale utrata zestawu na innym komputerze.

W przeciwnym razie wyjmij zestaw z pudełka na innym komputerze lub kopię, jeśli jest to możliwe. Usuń zespół z repozytorium, umieść kopię w tym samym miejscu o tej samej nazwie i zarchiwizuj ją. W większości przypadków pobieramy linki. ale z drugiej strony utrata całej historii PDM.

Nadal jest to hack, a rozwiązanie polegające na przerwaniu ekstrakcji w panelu administracyjnym i ponownym wykonaniu pracy pozostaje najczystsze w porównaniu z bazą danych PDM.

3 polubienia

Dziękuję Julien, to jest dokładnie to, co zrobiłem... prościej i wszystko wraca do normy.