Witam
Obecnie używam programu Composer 2015 i aby utworzyć polilinię ze środka walca, musisz wybrać "polilinia" i przytrzymać "ALT". Funkcja wyskoczyła bez powodu i nie wiem, gdzie przedefiniować funkcję ALT w kompozytorze.
Dziękuję za pomoc,
Yann
Witam
Obecnie używam programu Composer 2015 i aby utworzyć polilinię ze środka walca, musisz wybrać "polilinia" i przytrzymać "ALT". Funkcja wyskoczyła bez powodu i nie wiem, gdzie przedefiniować funkcję ALT w kompozytorze.
Dziękuję za pomoc,
Yann
Witam
To nie jest opcja, nawiasem mówiąc, jest to trudne w funkcjach "Autor", gdy weźmiesz funkcję Polyline lub inną (strzałki, ...), zapisuje ją na dole w oknie dialogowym.
Z drugiej strony, w funkcji Polyline dla cylindrów nie ma potrzeby wybierania ALT, aby złapać środek, wystarczy zbliżyć się do środka jednej z płaskich ścian walca, aby dostać się do środka.
@+
Dziękuję za odpowiedź, mimo to mój problem nie został rozwiązany.
Środki cylindrów nie są wybierane automatycznie: niezależnie od tego, czy są one wybierane z ALT, czy bez
Po wybraniu polilinii w lewym dolnym rogu ekranu pojawia się komunikat: "Wyznacz punkty lub krzywe (za pomocą "ALT"), a następnie naciśnij "END", aby zakończyć", ale to nie działa.
Ale kiedy naciskam ALT, litery wydają się przepływać z jednej karty do drugiej. (zdjęcie w załączeniu)
Jeśli ta sytuacja brzmi znajomo, daj mi znać,
Yann
Ponownie
Widzę też litery pod menu, ale ALT działa w celu wybrania krzywych. W domu powtarzam się, ale kiedy zbliżam się do środka płaskiej powierzchni cylindra, mój kursor przyciąga się do środka, a wskaźnik, który domyślnie jest żółty, zmienia kolor na czerwony.
Nigdy nie zmieniałem opcji systemu.
@+
Edit: może twój cylinder to nie jest naprawdę jeden??
Witaj Yann, powinieneś był zajrzeć do narzędzi- Opcje systemowe -Szkic- Relacje/podobieństwa.
Może natknąłeś się na skrót, który odznaczył miłość?!
Pozdrowienia
@G.M. mówimy o SolidWorks Composer, a nie SolidWorks.
Dziękuję za odpowiedzi,
Problem został rozwiązany, było to uszkodzenie rejestru kompozytora.
Aby zmodyfikować rejestr Composera, musisz uruchomić polecenie regedit na swoim komputerze i zmienić nazwę rejestru w HKEY_CURRENT_USER/Software/Dassault/Composer
Yann