Jak zmienić nazwy wielu konfiguracji za pomocą modułu INTEGRATION MyCadTools?

Witam

Próbuję zmienić nazwy kilku konfiguracji za pomocą MyCadTools INTEGRATION, ale to nie działa. Podobno w opisie jest to możliwe, ale może robię coś złego. Dla przypomnienia, nawet próbując jeden po drugim, to nie działa. Zawsze zmienia nazwę tej samej konfiguracji. Jeśli go usunę i spróbuję ponownie, zmieni nazwę innego i znowu, zawsze zmienia nazwę tego samego.

Jeśli masz rozwiązanie lub wyjaśnienie, jestem za tym.

Z góry dzięki,

Witam

Czy mógłbyś dokładnie opisać, co chcesz zrobić, abym mógł Ci pomóc jak najlepiej.

Ale na pierwszy rzut oka wyglądałoby to mniej więcej tak:

Myślę, że twój problem polega na tym, że funkcja zmienia nazwę aktywnej konfiguracji, więc musisz aktywować inne konfiguracje jedna po drugiej.

Witam i dziękuję,

W rzeczywistości moje konfiguracje mają nazwę i chcę zmienić tę nazwę na inną.

W warunkach wybieram konfiguracje o nazwie równej xxx i w operacjach zmieniam nazwy konfiguracji na yyyy. Zmieniona jest nazwa tylko jednej konfiguracji, ale nie jest to ta, która jest aktywna.

Mała ciekawostka: kiedy robię to z otwartym dokumentem części w solidworks, raport pokazuje mi konfigurację o zmienionej nazwie, a kiedy robię to z dokumentem części, który nie jest otwarty w solidworks, raport informuje mnie o 5 konfiguracjach o zmienionej nazwie (ponieważ mam 5 konfiguracji), ale w rzeczywistości tylko jedna jest zmieniona.

Mam nadzieję, że wyraziłem się trochę jaśniej.

Witam

Zrobiłem podobny test i wszystko wydaje się działać normalnie w domu, radzę otworzyć zgłoszenie na infolinię do sprzedawcy, załączając wszystkie niezbędne informacje (na przykład plik SOLIDWORKS, a także plik akcji MCACT z integracji)

Miłego dnia

Mickael

1 polubienie

Dziękuję

Czy w domu zmienia nazwy kilku konfiguracji jednocześnie?

Jeśli tak, to jest to to, czego szukam i zamierzam zrobić bilet.

Dziękuję

Witam, przekopuję ten temat ponieważ mam podobny problem.
Posiadam pliki rodziny części do z dużą ilością konfiguracji. Dla każdej konfiguracji, która zawiera właściwość $Num ero, chcę zmienić nazwę konfiguracji w następujący sposób: $Num ero&(&Configuration&)& i utworzyć konfigurację Title = $Num ero.
Używam więc integracji, ale nagle pobiera właściwość $Num ero aktywnej konfiguracji i używa tej właściwości we wszystkich konfiguracjach
Czy istnieje rozwiązanie do odczytywania i zapisywania właściwości $Num ero każdej konfiguracji?

Na pierwszy rzut oka reguła wydaje mi się funkcjonalna, ponieważ umieściłeś "*" w nazwie konfiguracji.