Na potrzeby zamykania drzwi gilotynowych zamierzam użyć dość dużej blachy ze stali nierdzewnej (500x1100, grubość 3 mm), która jest przesuwana w pionie, za pomocą podnośnika zamocowanego na zagięciu. Obawiam się trochę, że blacha nie jest wystarczająco sztywna (ruch w kierunku najmniejszego wymiaru) i porusza się z prędkością około 250 mm/s. W jaki sposób usztywnisz blachę? Żebro w kształcie litery U (wybite?) w środku? Kliny po obu stronach punktu mocowania podnośnika między zagięciem a blachą? Plik 2? Jakieś inne propozycje?
Aby Ci pomóc, potrzebujemy więcej informacji; Sama blacha to drzwi? Czy są jakieś przeciwwskazania do posiadania w nich fałdek? Ryzyko kolizji z czymś innym... itd. Zrzut ekranu byłby mile widziany, nie wszyscy mamy SW w domu
Hipoteza: prawdopodobne jest, że drzwi są prowadzone w górnej i dolnej części dwóch bocznych fałd, na co wskazują otwory wywiercone w tych miejscach. Fałdy i prowadnice powinny zapewniać sztywność w tych pionowych obszarach. Podstawowa symulacja statyczna daje wyobrażenie o tym, które części mogą zostać zdeformowane, nawet jeśli obciążenie jest dalekie od rzeczywistej sytuacji. Na przykład: - równomierny nacisk na drzwi (lub wyśrodkowane obciążenie); - popychanie cylindra na górne ucho, wyobrażanie sobie oporu na poziomie prowadnic - fałdy boczne zakłada się, że są sztywno prowadzone. Stąd poniższy obraz z wycieczek... Zgodnie z oczekiwaniami deformacje są zlokalizowane głównie na dolnej i górnej krawędzi. Jeśli ograniczymy się do gięcia, proste poziome zagięcia na poziomie tych krawędzi powinny poprawić sztywność (zmniejszenie maksymalnego przemieszczenia o współczynnik 4, nie polegaj na kodzie kolorystycznym)... Czy dysponujesz realistycznymi danymi na temat podjętych działań?
Jeśli jest tak, jak na poniższym obrazku, nie jest to możliwe w przypadku solidworks w standardzie. Funkcja bigowania będzie krzyczeć do kołodzieja. Jest to funkcja stemplowania (bardzo, bardzo ograniczona w Sw), której solidworks nie wie, jak zrobić w ten sposób. W każdym razie nie na warstwie, jak w przypadku wzmocnień kwadratowych z blachy.
@Rpicard: Tak, jest to możliwe i wydaje się, że mój dostawca jest w stanie to zrobić. Aby zobaczyć skuteczność rozwiązania (symulacja).
@Hubert: Jest 2 drzwi (załączam zdjęcie). Nie ma przeciwwskazań do dodawania fałd, wręcz przeciwnie, jest to na pewno (a) dobre rozwiązanie i mój dostawca jest w stanie to zrobić.
@ac kobra 427: Właśnie to zrobiłem. Nie pojawia się w CAD, ale w używanych funkcjach, czy to normalne?
@Zozo_mp: rzeczywiście SW wydaje się nie doceniać stemplowania. Zauważyłem, że jest kilka podobnych funkcji, ale dość trudnych w użyciu. W szczególności musisz stworzyć własne narzędzie do stemplowania...
@m.blt: Drzwi są prowadzone bocznie za pomocą 4 prowadnic. Jeśli chodzi o obciążenie, to jest tylko waga samego panelu, która według moich obliczeń z prędkością i przyspieszeniem może reprezentować wysiłek około 400N (współczynnik bezpieczeństwa 2). Nakładany w osi oporowej cylindra, tj. w środku 2 otworów mocujących przewidzianych na paście. Czy pojęcie zmęczenia można również obliczyć za pomocą narzędzia SolidWorks Simulation? Chciałbym zobaczyć, czy zachowuje się dobrze z liczbą cykli. Chciałbym wiedzieć, jak przeprowadzić tę symulację (nawet w statyce, z braku czegoś lepszego...), czy możesz mi powiedzieć, jak postępowałeś?
Starałem się udzielić odpowiedzi na niektóre z Państwa pytań, w świetle dostarczonych przez Pana/Panią informacji. Mianowicie, statyczna symulacja drzwi gilotyny, w dwóch różnych sytuacjach opartych na osobistych założeniach, z powodu braku szczegółowych danych. Badania zmęczenia lub wyboczenia są możliwe za pomocą SolidWorks Simulation, ale wydaje mi się, że mają one niewielkie znaczenie dla systemu drzwiowego, który nie jest zbyt często używany.
Raport znajduje się w załączonym dokumencie. Miłej lektury...