Jak się "sprofesjonalizować" na SW?

Cze wszystkim

Trochę ogólne pytanie. Nauczyłem się Solidworks "na miejscu" i w efekcie mam wiele niedociągnięć w mojej opinii na temat pewnych funkcji/właściwości.
W kontekście projektu dość ważne jest, żebym stał się bardziej profesjonalny pod względem jego użytkowania, dotyczy to kilku aspektów, a mianowicie:

-Solidność projektu części, aktualizacje tych części w złożeniach (kilka osób pracujących nad tym samym zespołem, jak zgłaszać zmiany do kilku użytkowników, jak zintegrować nową część ze złożeniem)

-Moduł do wtrysku tworzywa sztucznego/metalu

-Projektowanie na koszt 

Pierwsza z nich jest najważniejsza, chciałbym wiedzieć, czy masz jakieś rady lub uwagi dotyczące szkoleń/samouczków/książek itp. że uważasz, że jesteś przydatny do zdobywania rygoru lub że uważasz dziś za bardzo ważne do realizacji swoich projektów!

Z góry dziękujemy!

Witam

zapoznanie się z działaniem Solidworks i jego funkcjami; Radzę zrobić samouczki za pomocą oprogramowania

1 polubienie

Witam

Nie wybiegając zbytnio w przyszłość, myślę, że wielu z nas nauczyło się podstaw SW w pracy.... Ale dlaczego nie skontaktować się z organizacjami szkoleniowymi, które oferują szkolenia z oprogramowania komputerowego?

Visiativ, jeśli się nie mylę... i inni też. Potem, jeśli chodzi o koszt, to coś innego. Ale pozwala to na późniejsze zdobycie certyfikatów CSWP, zawsze uznawanych w CV

W przeciwnym razie w pełni zgadzam się z ac-cobra, samouczki, filmy, fora takie jak to bardzo pomagają w nauce. Tak to robię.

Prawdą jest, że w przypadku bardzo specyficznych modułów informacji jest mniej, ponieważ użytkownicy prawdopodobnie też to robią

Swoją drogą, pytam wszystkich, jaki procent możliwości oprogramowania myślicie, że z niego skorzystacie?

Klasa A+

Hubert

1 polubienie

Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to trenować z profesjonalnym dostawcą. 

Z Visiativ możesz przelać je na swoje konto treningowe

2 polubienia

Witam

Wszyscy sprzedawcy Solidworks oferują szkolenia, a także wiele centrów szkoleniowych, takich jak AFPA, ENI, itp., itp ... I prawdopodobnie wszystkie one powinny być w stanie przejść na Twoje konto oszczędnościowe. Musisz porównać programy, aby zobaczyć, który z nich będzie najlepiej odpowiadał Twoim potrzebom... Z drugiej strony, skorzystanie z usług sprzedawcy Solidworks może ułatwić dostosowanie treści tego szkolenia.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Istnieją książki wydane przez Dassault Systèmes Solidworks Corporation. (Najważniejsze z nich są przetłumaczone na język francuski)

Pierwsza podstawowa funkcja Solidworks

Drugi z nich nazywa się Advanced Solidworks Topics

Jeszcze inny nazywa się Solidworks Simulation

Wszystkie te książki mają około 500 stron i towarzyszą im bardzo dobrze wykonane pliki ćwiczeń, które idealnie korespondują z książkami.

Twój sprzedawca musi być w stanie Ci go dostarczyć. (W przeciwnym razie skontaktuj się ze mną na PW, a powiem Ci, gdzie je znaleźć).

Jest też wiele zeszytów ćwiczeń, ale w języku anglo-amerykańskim.

Inne zasoby dostępne tutaj http://www.solidworks.fr/sw/support/807_FRA_HTML.htm

Pozdrowienia

2 polubienia