Trochę ogólne pytanie. Nauczyłem się Solidworks "na miejscu" i w efekcie mam wiele niedociągnięć w mojej opinii na temat pewnych funkcji/właściwości. W kontekście projektu dość ważne jest, żebym stał się bardziej profesjonalny pod względem jego użytkowania, dotyczy to kilku aspektów, a mianowicie:
-Solidność projektu części, aktualizacje tych części w złożeniach (kilka osób pracujących nad tym samym zespołem, jak zgłaszać zmiany do kilku użytkowników, jak zintegrować nową część ze złożeniem)
-Moduł do wtrysku tworzywa sztucznego/metalu
-Projektowanie na koszt
Pierwsza z nich jest najważniejsza, chciałbym wiedzieć, czy masz jakieś rady lub uwagi dotyczące szkoleń/samouczków/książek itp. że uważasz, że jesteś przydatny do zdobywania rygoru lub że uważasz dziś za bardzo ważne do realizacji swoich projektów!
Nie wybiegając zbytnio w przyszłość, myślę, że wielu z nas nauczyło się podstaw SW w pracy.... Ale dlaczego nie skontaktować się z organizacjami szkoleniowymi, które oferują szkolenia z oprogramowania komputerowego?
Visiativ, jeśli się nie mylę... i inni też. Potem, jeśli chodzi o koszt, to coś innego. Ale pozwala to na późniejsze zdobycie certyfikatów CSWP, zawsze uznawanych w CV
W przeciwnym razie w pełni zgadzam się z ac-cobra, samouczki, filmy, fora takie jak to bardzo pomagają w nauce. Tak to robię.
Prawdą jest, że w przypadku bardzo specyficznych modułów informacji jest mniej, ponieważ użytkownicy prawdopodobnie też to robią
Swoją drogą, pytam wszystkich, jaki procent możliwości oprogramowania myślicie, że z niego skorzystacie?
Wszyscy sprzedawcy Solidworks oferują szkolenia, a także wiele centrów szkoleniowych, takich jak AFPA, ENI, itp., itp ... I prawdopodobnie wszystkie one powinny być w stanie przejść na Twoje konto oszczędnościowe. Musisz porównać programy, aby zobaczyć, który z nich będzie najlepiej odpowiadał Twoim potrzebom... Z drugiej strony, skorzystanie z usług sprzedawcy Solidworks może ułatwić dostosowanie treści tego szkolenia.