Jak usunąć przypadki użycia PDM z plików wirtualnych?

Witam

Mam problem z PDM, w zakładce "Zawartość":

W folderze zapisałem kilka plików, w tym zespół z wieloma częściami wirtualnymi.

Gdy chcę wyświetlić, co jest związane z tym zespołem, eksplorator pokazuje mi wszystkie te referencje (to jest OK, to jest to, czego chcę), ale także pełną listę wirtualnych części (a to nie jest takie dobre).

Łapię się więc na tym, że mam długą na miarę ramię listę bezużytecznych komponentów, które topią w masie plików, które chcę, aby się pojawiły. Na załączonym obrazie wszystkie komponenty o nazwie "Kopia..." " to słynne bezużyteczne pliki wirtualne na mojej liście. A tam, gdzie moja lista powinna mieć 14 wierszy, jest to 214....

Czy masz sztuczkę, aby upewnić się, że wirtualne monety nie pojawią się w odwołaniach do pliku? Już je wyłączyłem z nomenklatury, ale bez skutku.

W przypadku zadawania pytania wirtualizuję te komponenty, ponieważ są to elementy, które składają się na narzędzie do wstrzykiwania. Używamy 3D oprzyrządowania podczas tworzenia, wstawiamy 3D naszych części, ale nie musimy zarządzać elementami, które się na to składają, w osobnych plikach. I nie możemy pracować z narzędziami .part, nie oferują nam one takich samych możliwości pracy (ograniczenia ruchu, pokazywanie/ukrywanie niektórych komponentów, funkcja "Izoluj", wstawianie innych komponentów, wywoływanie określonych konfiguracji), przynajmniej nie tak prosto.

nouvelle_image_bitmap.bmp

Witam

Szeroko korzystamy z wirtualnych podzespołów w ramach oprogramowania i EPDM. Chcielibyśmy, aby EPDM był w stanie wypisać WSZYSTKO w zespole (w 1 do 5% przypadków pomijają wirtualne podzespoły: nie wymienia tego, co jest pod spodem).

Odpowiadając na pytanie, nie jestem pewien, czy możemy usunąć części z wizji EPDM (ponieważ są one w Twoim zespole).

Może pojawić się następujące pole wyboru (do wykonania na poziomie właściwości każdego pliku wirtualnego twojego zestawu w rezultacie: w końcu będziesz potrzebować makra, jeśli chcesz tego użyć):

Uwaga: u nas dana część znika z nomenklatury EPDM, chyba że zdecydujesz się widzieć @ jako konfigurację: wtedy plik pojawia się ponownie

Dodatkowe wyjaśnienia:

Jeśli to, co pokazałem powyżej, robi to, czego chcesz, niekoniecznie musisz przechodzić przez makro, aby aktywować pole we wszystkich swoich plikach wirtualnych.

Aby to zrobić, filtrujesz znak "^" za pomocą paska filtrów somidworks -> SW pokazuje tylko pliki wirtualne.

Następnie zaznaczasz je wszystkie, klikasz prawym przyciskiem myszy i zaznaczasz pole.

To wszystko: wszystkie twoje wirtualne pliki są wyłączone z nomenklatury.

1 polubienie