Cześć wszystkim
Czy wiesz, jak sprawić, by kilka osób mogło pracować nad tym samym złożeniem w tym samym czasie i aby każdy mógł zapisać swoje zmiany?
Dziękuję
Cześć wszystkim
Czy wiesz, jak sprawić, by kilka osób mogło pracować nad tym samym złożeniem w tym samym czasie i aby każdy mógł zapisać swoje zmiany?
Dziękuję
Witam
Nie sądzę, aby było to możliwe, chyba że pracujesz na różnych podzbiorach! Jest to ograniczenie systemu Windows.
Publikowanie: czy masz PDM? Przedsiębiorstwo lub grupa robocza, czy są to pliki w sieci?
W rzeczywistości znalazłem to:
Określ opcje dla środowiska z wieloma użytkownikami.
Aby ustawić opcje współpracy:
Zobacz więcej:
1. Kliknij Opcje (pasek narzędzi Standardowy) lub Narzędzia, Opcje.
2 . Wybierz opcję Współpraca.
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_COLLABORATION.htm
Witam
Wiem, że na Creo możliwa jest praca nad inną częścią zespołu w tym samym czasie przy pomocy szkieletu.
Jest to rodzaj pomieszczenia, w którym znajdują się punkty orientacyjne prawidłowo rozmieszczonych podzespołów, odległości i objętości funkcjonalne.
W Solidworks może to mieć inną nazwę...
.PL, dziękuję, że oglądam...
Witam Potrzebujesz menedżera (człowieka lub oprogramowania).
Praca z kilkoma osobami nad różnymi częściami należącymi do tego samego zespołu nie stanowi PB.
Każdy z nich zapisuje tylko te części.
Jeśli przy następnym otwarciu nie ma zmiany nazwy, widzimy zmiany.
W tym miejscu przydaje się handler: wysyłanie wiadomości, meldowanie się, wyewidencjonowanie
Ale praca z kilkoma osobami nad złożeniem (np. modyfikowanie wiązań, dodawanie części) jest ostatnią, która rejestruje, kto nadpisuje pracę pozostałych.
Redagować:
Jeśli nie boisz się chmury, możesz spróbować
Jest bezpłatny i ma do niego główne funkcje.
Synchronizacja, zarządzanie uprawnieniami, odblokowywanie blokady plików, przeglądarka itp.)
Ponadto, ponieważ żadna wersja nie jest usuwana, nie ma ryzyka utraty pracy. (chyba, że go nie zapiszesz).
Witam
Korzystamy ze środowiska wielu użytkowników (patrz wpis @.PL).
Pozwala to na pozostawienie plików do zapisania (kliknij prawym przyciskiem myszy na komponencie i "Uzyskaj dostęp do zapisu" i pozwól na zapisanie go innym użytkownikom, kliknij prawym przyciskiem myszy na komponent i "Tylko do odczytu").
Możesz także "Załaduj ponownie", aby uzyskać dostęp do zmian zapisanych od otwarcia.
Aby otworzyć plik, przejdź do menu "Plik", a znajdziesz te same polecenia.
Ja też chciałbym ostrzec. Ponieważ użytkowanie jest żmudne i czasami wywołuje przypadkowe reakcje.
Jesteśmy dwoma użytkownikami i często jesteśmy zmuszeni do całkowitego zamknięcia pliku, aby mieć przewagę.
Ale nigdy nie zdarzyła nam się żadna utrata danych ani nierozliczone zmiany.
Dziękuję remerem, ale nie mogę znaleźć, jak skonfigurować ten system MULTI-USER?
Czy klikasz prawym przyciskiem myszy na zespole czy na każdej części? ponieważ nie widzę komunikatu "Uzyskaj dostęp do zapisu".
Masz więc pliki w trybie tylko do odczytu.
Działa to oczywiście w przypadku części i zespołów. Nie jest to jednak możliwe w przypadku wielokrotnych wyborów.