Jak używać konturów na rysunku

Witam

Jestem w trakcie rysowania i nie mogę użyć żadnych krawędzi, wierceń ani niczego innego, aby stworzyć to, czego potrzebuję (stół do wiercenia, cięcia...)

Dziękuję za pomoc, bo szukam od wielu godzin

Lew

Czy nie aktywowałbyś filtru na pasku narzędzi filtru wyboru? Kliknij na pasku narzędzi i kliknij wyłącz wszystkie filtry (1. ikona)

Brak filtrów.

Próbuję dalej, ale nie mogę znaleźć.

Tylko po to, żeby zrobić szkic, nie mogę nigdzie trzymać się moich widoków

Twój rysunek pochodzi z 3D utworzonego w oprogramowaniu

Jest to solidny 

Powierzchnia

Przywóz

Czy dałeś zielone światło ze swojej strony?

@+

Próbowałem z importem, bryłą (kreacja 3D) 

Cokolwiek to jest, niczego się nie trzymam

Nie wiem, czy to pomaga, ale kiedy wybieram na przykład linię szkicu lub przekrój, wiadomość w drzewie jest czerwona 

Witam

Czy spojrzałeś na  narzędzie=>option=>document property=> jakość obrazu=>Rozdzielczość obrazu szkieletowego: zwiększ kursor

w przeciwnym razie przełączam widok na szkielet (w stylu wyświetlania), aby umieścić boki, a po zakończeniu wracam do jakości obrazu, która mi odpowiada

Niech Moc będzie z wami.

co masz jako komputer 

Proc 

Karta graficzna

BARAN

Która wersja SOLIDWORKS

Opublikuj swój plik, jeśli to możliwe

Możliwe, że jeśli twoja karta graficzna nie jest kompatybilna, to nie działa

@+

Witam

czy może nam Pan podać fałszywą część, która przedstawia problem, abyśmy mogli sprawdzić, czy wynika on z części, czy z parametrów MEP???

1 polubienie

Jestem na SLW 2016

a mój problem jest tak naprawdę na rysunkach 

26109_20_150_-_posage_ehmi.sldprt

Czy na wszelki wypadek nie korzystasz z planu w tle zamiast arkusza?

Dla mnie nie mam problemu z proponowanym modelem MeP i oceną czy cięciem.

Nie wydaje mi się

capture.jpg

Chciałbym tylko ograniczyć mój szkic (który będzie moim rozdziałem) w odniesieniu do widoku posła do PE

Nie mogę się ograniczyć w stosunku do środka otworów 

capture.jpg

To normalne, to nie działa... Musimy utworzyć punkt w środku Ø. Musisz zrobić Narzędzie==> elementy szkicu, a następnie wskazać lub w zakładce szkicu wybrać punkt, a następnie umieścić go w środku Ø, a następnie możesz ograniczyć...

Próbowałem już umieścić punkt, ale to jest to samo, nie mogę go ograniczyć w odniesieniu do Ø

Brak możliwych ograniczeń

capture.jpg

Musisz kliknąć na punkt, a następnie linię szkicu, a następnie przywiązać je tam, to zadziała... Robię to regularnie przy wielopoziomowych cięciach części i mamy też rok 2016

Zapomniałem, że musisz usunąć oś Ø, w której umieszczasz ostrość, a następnie ręcznie ograniczyć i przywrócić oś Ø.