Świeżo upieczony, szybko się przedstawiam, jestem jeszcze w szkole. Dokładniej rzecz ujmując, w szkole inżynierskiej w miejscu pracy i nauki na M1 na kierunku Mechanika i Produkcja. Pracuję w firmie, która przetwarza elastomery na rynki niszowe, czyli małe serie. Jestem odpowiedzialny za wdrożenie SolidWorks w mojej firmie.
Oto mój problem: Poproszono mnie o zainstalowanie eDrawings 2014 na komputerach moich współpracowników w celu prezentacji dla klientów. Ale są wyposażone w 72-bitową wersję 32-bitową, która nie jest kompatybilna z najnowszą wersją eDrawings. Ale link do wersji z 2013 roku na Linkoa jest martwy (http://www.lynkoa.com/store/fr/logiciels-libres/edrawings/edrawings-viewer-x32-2013-sp2.html)
Czy masz rozwiązanie, aby zainstalować eDrawings 2014 lub zainstalować eDrawings x32 2013 sp2?
Zainstaluj najnowszą wersję Edrawings dla stacji roboczych nadal w produkcji pod XP, a rozwiązanie jest następujące:
Wszedłem na stronę internetową SolidWorks, aby pobrać wersję PRO SP5 , wykonując następujące czynności:
Przejść do strony internetowej SolidWorks.
Zaloguj się (mam aktualne płatne konto)
Przejdź do strony pobierania
Wybierz oprogramowanie 2013 (nawet jeśli w rzeczywistości nie jest kompatybilne z XP!)
Po zaakceptowaniu warunków wybierz na dole: "Pojedynczo pobierz, rozpakuj i zainstaluj wszystkie pliki (niezalecane)".
Potem jest trudna część: na komputerze mojego kolegi była już stara wersja Edrawings, a kiedy uruchomiłem wersję z 2013 roku, nie mogłem zdecydować się na instalację, ale udało mi się zmodyfikować instalację.
Edrawings zainstalował się normalnie.
Przy pierwszym uruchomieniu, nie znajdując licencji na wersję PRO, powiedział mi, że wersja przeglądowa zostanie uruchomiona.
Edit: w rzeczywistości myślę, że instalując wersję, która jest dołączona do tej wiadomości (na przykład po prostu rozpakowując pliki w "Programs Files") działa!