Zgodność z eDrawing 2014 i 7 w wersji 32-bitowej

Cze wszystkim

Świeżo upieczony, szybko się przedstawiam, jestem jeszcze w szkole. Dokładniej rzecz ujmując, w szkole inżynierskiej w miejscu pracy i nauki na M1 na kierunku Mechanika i Produkcja. Pracuję w firmie, która przetwarza elastomery na rynki niszowe, czyli małe serie. Jestem odpowiedzialny za wdrożenie SolidWorks w mojej firmie.

Oto mój problem: Poproszono mnie o zainstalowanie eDrawings 2014 na komputerach moich współpracowników w celu prezentacji dla klientów. Ale są wyposażone w 72-bitową wersję 32-bitową, która nie jest kompatybilna z najnowszą wersją eDrawings. Ale link do wersji z 2013 roku na Linkoa jest martwy (http://www.lynkoa.com/store/fr/logiciels-libres/edrawings/edrawings-viewer-x32-2013-sp2.html)

Czy masz rozwiązanie, aby zainstalować eDrawings 2014 lub zainstalować eDrawings x32 2013 sp2?

Dziękuję za odpowiedzi

Taw

Witam

Miałem ten sam problem:

Zainstaluj najnowszą wersję Edrawings dla stacji roboczych nadal w produkcji pod XP, a rozwiązanie jest następujące:

Wszedłem na stronę internetową SolidWorks, aby pobrać wersję PRO SP5 , wykonując następujące czynności:

1. Przejść do strony internetowej SolidWorks.
  2. Zaloguj się (mam aktualne płatne konto)
  3. Przejdź do strony pobierania
  4. Wybierz oprogramowanie 2013 (nawet jeśli w rzeczywistości nie jest kompatybilne z XP!)
  5. Po zaakceptowaniu warunków wybierz na dole:
    "Pojedynczo pobierz, rozpakuj i zainstaluj wszystkie pliki (niezalecane)".
  6. Potem jest trudna część: na komputerze mojego kolegi była już stara wersja Edrawings, a kiedy uruchomiłem wersję z 2013 roku, nie mogłem zdecydować się na instalację, ale udało mi się zmodyfikować instalację.
  7. Edrawings zainstalował się normalnie.
  8. Przy pierwszym uruchomieniu, nie znajdując licencji na wersję PRO, powiedział mi, że wersja przeglądowa zostanie uruchomiona.

Edit: w rzeczywistości myślę, że instalując wersję, która jest dołączona do tej wiadomości (na przykład po prostu rozpakowując pliki w "Programs Files") działa!

edrawings2014.zip
3 polubienia

Witam

Zachowaj ostrożność, jeśli zainstalujesz edrawing 2013, nie będziesz mógł otworzyć plików w następujących wersjach.

Jeśli więc korzystasz z oprogramowania SW 2014, nie będziesz mógł przeglądać swoich plików za pomocą eDawing 2013.

1 polubienie

Witam

eDrawings 2014 działa w wersji 32 bitów! To 2015, który nie działa już w wersji 32-bitowej!

@+

2 polubienia

Załączone dowody

edrawings.jpg

Witam

Dziękuję za wprowadzenie, zawsze miło jest dowiedzieć się trochę więcej o członkach forum.

Jeśli chodzi o problem kompatybilności, dlaczego nie stworzyć dokumentu e-rysunku dla każdego elementu, który można wykonać w 32 bitach?

Pliki te mogą być następnie otwierane przez każdego na serwerze.

Edycja: Zobacz zdjęcie

edrawing.png
2 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedzi,

Nie było żadnych problemów podczas instalacji eDrawings 2014, ale podczas otwierania wyświetlał się komunikat o błędzie.

Użyłem twojej sztuczki .PL, przenosząc folder do "Program Files" działa bardzo dobrze. Dziękuję

Do zobaczenia wkrótce

Taw

Edycja: Zobaczę, jak użyć sztuczki z plikiem wykonywalnym eDrawings do podróży.

1 polubienie