Kompatybilność z serwerem licencyjnym SolidWorks

Witam

Pracuję w kolegium François Alberta w Celles-sur-Belle.

Posiadamy zainstalowany program SolidWorks 2014 na komputerach studentów kierunków technicznych.

Mamy teraz licencję na serwer licencji.

Czy mogę używać najnowszej wersji tego ostatniego z SolidWorks 2014?

Nie wiem, czy na naszych komputerach można uruchomić nowszą wersję oprogramowania.

Pozdrowienia

Dominique Renaudeau

Witam Dominique_Renaudeau,
Istnieją wersje studenckie, które są udostępniane bezpłatnie za pośrednictwem witryny.
Mój komputer jest przetwarzany, poświęcę trochę czasu, aby lepiej odpowiedzieć.
Mając też nadzieję, że ktoś ma lepsze rozwiązanie.
Oto to w międzyczasie=>Darmowe pliki do pobrania | SOLIDWORKS (Solidworks)
I zobacz to jeszcze raz=>https://www.solidworks.com/fr/support/system-requirements
I to może załatwić sprawę =>https://files.solidworks.com/Supportfiles/Release_Notes/2014/French/relnotes.htm

@+.
AR.

Witaj Dominique,
Jeśli dobrze rozumiem, masz komputery z zainstalowanym SW2014.
Kto zainstalował dla Ciebie serwer licencyjny? Jako uczelnia masz specjalne warunki i możesz skorzystać z najnowszej wersji. Skontaktuj się z dyrekcją szkoły lub nauczycielem referencyjnym, działem IT lub usługodawcą, który zarządza siecią.

1 polubienie

Wydaje mi się, że nie powinno być więcej niż 2 lata różnicy między wersją sw a wersją do zarządzania licencjami. (tutaj 2014-> 2025? = wysokie ryzyko Pb)
Z drugiej strony nie mogę już znaleźć źródła.
Wydaje mi się, że @Cyril_f lub @stefbeno mają większą wiedzę na ten temat.

Edycja: jeśli komputer nie jest zbyt mocny, odpowiedni na żądanie procesor i karta graficzna sw 2014 do 2024 lub 2025 jest rzeczywiście ważny, a karty graficzne mają niewielkie szanse na skuteczną kompatybilność.

1 polubienie

Witam

O ile mi wiadomo, serwer licencyjny nie ma żadnych ograniczeń w zakresie odchyleń od wersji (to tylko token do uzyskania licencji, żadnych specyficznych funkcji programowych). Istnieją ograniczenia N-2 dla Solidworks PDM i Solidworks

2 polubienia

Niestety nie mam żadnego doświadczenia w dziedzinie licencji pływających, jeśli o to w tym wszystkim chodzi.

1 polubienie

@stefbeno @Cyril_f mnie to oczywiście więcej problemów z pamięcią! :rofl: :rofl:

1 polubienie

Myślę, że tak, ponieważ mówimy o licencji na serwer licencyjny.