Dodatek SW do wysyłania pliku CNC do przecinarki plazmowej

Witam

Chciałbym wiedzieć, jaki komplement do SW, w połączeniu z Nestingworks, jest potrzebny, aby wysłać do plazmy?

Dziękuję Ci Pierre

Witam

Czego chcesz, dodatku, który generuje program do wycinania, czy tylko pliku, który operator będzie musiał pobrać z serwera, aby go zaprogramować?

Witam

Tak, chcę suplement, który generuje program cięcia dla plazmatomu B25 - num 1040

Witaj Pierre32 powiedział:

Aby Twoja prośba była bardziej skuteczna, powinieneś poinformować nas, jaki typ pliku powinien zostać wysłany do komputera. (bezpośredni DXF lub inny), ponieważ istnieje również oprogramowanie optymalizacyjne Nestingworks (dodatek Solidworks), które umieszcza części w optymalny sposób, ale prawdopodobnie musi wysyłać kilka typów plików ze względu na zagnieżdżanie w oprogramowaniu.

Jeśli nie wiesz, możesz zapytać firmę SAF, która jest producentem tej maszyny, która musi pochodzić z około 2009 roku.

Pozdrowienia

@tous jest oprogramowanie do zagnieżdżania https://camworks.com/nestingworks/

1 polubienie

Muszę przesłać plik G-code lub ESSI

Cześć Pierre 32

Kody G-code lub ESSI  nie są częścią możliwości SolidWorks.

Być może Nestinkworks generuje te kody, aby mieć z nimi do czynienia.

Nie jest wykluczone, że młyn znajduje się w młynie: albo na wyjściu z Nestinworks, albo na wejściu maszyny w celu wygenerowania danego kodu.

Powinieneś zbliżyć się do producenta maszyny lub lekarza maszyny, musi to być dla nich beu a BA ;-).

Czy maszyna znajduje się w Twoim domu lub u podwykonawcy?

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję Wam wszystkim,

PLASMA jest w warsztacie z którym podzlecam, na razie wysyłam z GGcam, działa ale bez zagnieżdżania, dlatego z SW2016 "chciałbym"

Zrób wszystko!!

widocznie Camworks "zajmuje się tylko obróbką skrawaniem", czy to tylko "historia" post-pro zintegrowanego z SW?

Jaki jest cel, ponieważ to od oxycuttera zależy, czy zoptymalizuje swoją panoramę i może otworzyć dwg lub dxf; Są to podstawowe formaty wymiany....

1 polubienie

W przeciwnym razie też to masz ...

1 polubienie

Nie wysyłam dwg-dxf do plazmy - nawiasem mówiąc nie wiem czy to możliwe - ale pliki G-code-post-pro Burny'ego, które konwertuje na swój własny język,

to, czego chcę, to być w stanie zrobić wszystko z SW jestem, czy mam jasność?

Jeszcze raz dziękuję

Zajmuję się programowaniem, czy Twój podwykonawca nie ma oprogramowania do programowania? Ponieważ dzięki niemu generuje szereg części do optymalizacji blachy, a części w tym interfejsie są wywoływane w formacie dxf-dwg lub innym.

imbrication.jpg
2 polubienia

Jestem zaskoczony popytem.
Zazwyczaj do wszystkiego, co jest cięte (laser, strumień wody, plazma, wykrawanie) wysyłamy dxf/dwg i to podwykonawca robi swój sos.
Wyobraź sobie, że jutro Twój podwykonawca zmienia maszynę lub że Ty zmieniasz podwykonawcę: musisz to zrobić ponownie. Jeśli jest problem z ceną, nie jestem pewien, czy jest to opłacalne, biorąc pod uwagę cenę postprocesora (generatora G-code). Zwłaszcza, że przed wydaniem G-code należy wykonać zagnieżdżanie i może się ono różnić w zależności od dostarczonych formatów blachy.

1 polubienie

Witaj Pierre32 powiedział:

Jak już wspomniałem, SW tworzy tylko części i do różnych plików wyjściowych, głównie DXF i STEP, ponieważ często oprogramowanie podrzędne Solidworks może pracować bezpośrednio z natywnymi plikami Solidworks, takimi jak oprogramowanie NestingWorks

Tak więc, aby odpowiedzieć jasno i definitywnie, ŻADEN solidworks nie może odpowiedzieć na Twoje zapytanie.

Myślę, że uwagi moich kolegów są bardzo istotne , że mógłbym je brutalnie podsumować, ale po prostu to od podwykonawcy zależy, czy tym poradzi, to jego praca czy ......

Pozdrowienia

1 polubienie