Witam
Nie jestem pewien, czy dobrze zrozumiałem, co chcesz zrobić, że kompozycja na wynos jest najlepszym sposobem, aby to zrobić. W każdym razie nie jest to celem tego stanowiska.
Jak sama nazwa funkcji mówi, jest to takeaway (implikowane ze wszystkimi powiązaniami między częściami i podzespołami oraz zespołami). Tak więc osoba, która otrzymuje pliki po drugiej stronie, to wszystkie pliki (w przeciwnym razie występują błędy i nie znaleziono komunikatów części. Obejmuje wszystko, ale nic więcej.
Na przykład wykonuję zestawy, które zawsze mają od 500 do 1500 części, więc mam pewność, że wszystko jest brane pod uwagę, w tym MEP, nomenklatura, studia itp.
Rzeczywiście, powiązania między utworami znajdują się w ASM i nie są generowane przez kompozycję, która ma zostać usunięta.
Następnie możliwe jest umieszczenie przedrostka lub sufiksu na eksportowanych elementach. W takim przypadku nie będzie już linku.
Przykład: Tore_tu.asm składa się z Torti i Torta. SLDPRT (Biblioteka SLDPRT)
Jeśli umieścisz sufiks _zz da to Tore_tu_zz.asm
A jeśli umieścisz ten sam sufiks na swoich akcjach, będziesz miał również
Torti_zz i Torta_zz.
Jeśli więc kawałki do Ciebie wrócą, można ich używać tylko razem, bez możliwości mieszania się z tymi bez sufiksu. Robię to dla starych wersji lub aktualizacji modyfikacji.
W rzeczywistości sprowadza się to do "zapisz jako" - "jako kopię i kontynuuj".
Trzeba pamiętać o tym, żeby wszystko odhaczyć, jeśli chce się jeszcze MEP i nomenklaturę, a może też coś innego, jak wyniki symulacji.
Wstawienie prefiksu lub sufiksu może wymagać zaktualizowania plików w MEP z zieloną jaskółką (która mogła zmienić kolor na czerwony po zmianach), która znajduje się w prawej ramce w MEP. (w przypadku gdy istnieją różne widoki do wstawienia z MEP)
Czy mógłbyś nam wyjaśnić, dlaczego chcesz stworzyć "Composition à go" i kto przysyła Ci Twoje utwory? Jest coś, co wydaje mi się dziwne lub czego nie rozumiem. :-)
Pozdrowienia