Pakowane i w drogę

Witam

Zrobiłem kompozycję na wynos (przekształciłem abc w xyz), zawierającą piece, ass'y i mep.

Podczas modyfikowania mojego nowego mepa (na podstawie projektu ABC). Moja nomenklatura nie chce być zrobiona na mepie xyz.

Nadal daje mi nomenklaturę dla abc. Jak mogę złamać ten link?

Witam

Nie jestem pewien, czy dobrze zrozumiałem, co chcesz zrobić,  że kompozycja na wynos jest najlepszym sposobem, aby to zrobić. W każdym razie nie jest to celem tego stanowiska.

Jak sama nazwa funkcji mówi, jest to takeaway (implikowane ze wszystkimi powiązaniami między częściami i podzespołami oraz zespołami). Tak więc osoba, która otrzymuje pliki po drugiej stronie, to wszystkie pliki (w przeciwnym razie występują błędy i nie znaleziono komunikatów części. Obejmuje wszystko, ale nic więcej.

Na przykład wykonuję zestawy, które zawsze mają od 500 do 1500 części, więc mam pewność, że wszystko jest brane pod uwagę, w tym MEP, nomenklatura, studia itp.

Rzeczywiście, powiązania między utworami znajdują się w ASM i nie są generowane przez kompozycję, która ma zostać usunięta.

Następnie możliwe jest umieszczenie przedrostka lub sufiksu na eksportowanych elementach. W takim przypadku nie będzie już linku.

Przykład: Tore_tu.asm składa się z Torti i Torta. SLDPRT (Biblioteka SLDPRT)

Jeśli umieścisz sufiks _zz da to Tore_tu_zz.asm
A jeśli umieścisz ten sam sufiks na swoich akcjach, będziesz miał również
Torti_zz i Torta_zz.

Jeśli więc kawałki do Ciebie wrócą, można ich używać tylko razem, bez możliwości mieszania się z tymi bez sufiksu. Robię to dla starych wersji lub aktualizacji modyfikacji.

W rzeczywistości sprowadza się to do "zapisz jako" - "jako kopię i kontynuuj".

Trzeba pamiętać o tym, żeby wszystko odhaczyć, jeśli chce się jeszcze MEP i nomenklaturę, a może też coś innego, jak wyniki symulacji.

Wstawienie prefiksu lub sufiksu może wymagać zaktualizowania plików w MEP z zieloną jaskółką (która mogła zmienić kolor na czerwony po zmianach), która znajduje się w prawej ramce w MEP. (w przypadku gdy istnieją różne widoki do wstawienia z MEP)

Czy mógłbyś nam wyjaśnić, dlaczego chcesz stworzyć "Composition à go" i kto przysyła Ci Twoje utwory? Jest coś, co wydaje mi się dziwne lub czego nie rozumiem. :-)

Pozdrowienia

2 polubienia

@Zozo: Kompozycja na wynos pozwala zduplikować projekt poprzez wprowadzenie ogólnej zmiany nazwy według reguły (podstawowej, ale skutecznej), przydatnej, gdy nie używasz EPDM.

@Melyssa: spróbuj sprawdzić, czy modyfikowany rysunek korzysta z właściwego szablonu (plik/wyszukiwanie odniesień).
Kiedy tworzyłeś swoją kompozycję na wynos, czy mieszałeś pliki, czy umieszczałeś je w osobnych katalogach?

2 polubienia

Witam

Głupie pytanie, ale czy usunąłeś nomenklaturę planu, a następnie przerobiłeś. Bo nawet po kompozycji to normalne, że nomenklatura wskazuje na oryginalny montaż, dla mnie to nie jest logiczne, ale tak to już jest!

Co mówi zakładka konfiguracji w nomenklaturze, to dobra wskazówka.

Niech Moc będzie z wami.

obi_wan.jpg
3 polubienia

Witaj Stefbeno

Dziękuję za uwagę i sugestię.

[HS WŁ.]

Czy możesz powiedzieć mi więcej o  duplikowaniu projektu poprzez ogólną zmianę nazwy według reguły (podstawową, ale skuteczną), przydatną, gdy nie używasz EPDM.

Bo bardzo mnie to interesuje, bo chyba nie wykorzystuję wszystkich możliwości, zwłaszcza, że nie mam EPDM :-)

[HS /WYŁ.]

Dziękuję Stef i przepraszam Melyssę za zanieczyszczenie twojego tematu.

1 polubienie

Witam, rzeczywiście chciałem zduplikować projekt, zachowując powiązania między elementami ... I w tym celu zadałem sobie również trud zmiany nazwy każdej części zachowując dla nich tę samą logikę, tj. pierwszy montaż ABC i te części abc1, abc2.... Tak więc montaż chciał prawie identyczny został skopiowany z kompem wziął pod inną nazwę albo XYZ i te części XYZ1, XYZ2.... a wszystko w innym folderze o nazwie jak na ass'y... XYZ. Podczas komponowania zaznaczono wszystkie pożądane pola, w tym znacznik wyboru i nomenklaturę.

Nie wiem, co to jest zielona jaskółka, ale rzeczywiście zregenerowałem się i próbowałem usunąć nomenklaturę, aby zawsze przywracać ten sam wynik, który opisuje mi montaż abc w nomenklaturze.

A jednak, kiedy klikam na powiedzmy, część abc1 w nomenklaturze, otwiera mi się pokój xyz1.

To, co zobaczyłem później tego samego dnia, to to, że łącza nazw części w oryginalnym zestawieniu komponentów były uszkodzone i zablokowane. Ponieważ jest to bardzo stary montaż, możliwe, że poprzedni projektant pracował inaczej.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem swoją sytuację, aby zrozumieć, co się dzieje

Witam;

Czy nazwy elementów, które pojawiają się w zestawieniu komponentów, odnoszą się do nazwy używanego pliku , czy też nazwa ta jest generowana przez użytkownika (niestandardowe właściwości dokumentu)?

W drugim przypadku prawdopodobnie należy ponownie uruchomić właściwości osobiste wszystkich swoich części i zespołów.

W przeciwnym razie spróbuj zmodyfikować kolumnę "Numer części" w swojej nomenklaturze...

Pozdrowienia.

[HS dla Zozo]
To proste, kiedy tworzysz kompozycję na wynos, masz przycisk znajdź/zamień, który pozwala ci bawić się opcjami zaznaczania/odznaczania, z odpowiednimi ciągami znaków (jest to trudna część, aby upewnić się, że nie zgubisz/nie zmodyfikujesz informacji), aby zmienić nazwy plików sprawy.
Zrobiłem kilka ujęć, por. PC.

W moim przypadku muszę być ostrożny szczególnie na częściach komercyjnych, gdzie jesteśmy proszeni o referencje deal-manufacturer-reference, a często w referencjach mamy niespodzianki...
[/HS]

@Melyssa: Czy zajrzałeś do pliku/szukaj referencji lub wykonując file/open/select MEP/References, do którego modelu (modeli) odnosi się Twój MEP?

lynkoa_topo_compo.doc
1 polubienie

Dziękuję Stefbeno za te cenne informacje.

Rozwiąże to dla mnie całą masę problemów i nawet nie możesz sobie wyobrazić, jak bardzo mi to pomoże.

Możesz wrócić do domu bardzo szczęśliwy , zwłaszcza, że ja sama jestem bardzo szczęśliwa i lekka, jakby z odciążonym ciężarem.

To właśnie zarządzanie kolejnymi wersjami sprawiało mi problemy i za każdym razem dodawałem jakiś sufiks, co oznaczało, że miałem długie nazwy pokoi. Część, której nazwę zmieniłem poprawnie dopiero wtedy, gdy projekt został ustabilizowany i ukończony, a przed fabą. Nigdy nie zagłębiałem się zbytnio w ten temat, ponieważ robię tylko specjalne części i zespoły, więc nie ma wyrafinowanego zarządzania rodziną części, co widzę z podziwem na forum.

Czy nie wiesz, co ????   Jestem szczęśliwy

Kamień