W pierwszych fazach projektowania pracuję głównie z komponentami wirtualnymi (same zespoły są nagrywane "in-house"). Dzisiaj, kiedy ponownie otworzyłem zespół, nad którym pracowałem w zeszłym tygodniu, byłem zaskoczony, widząc, że Soldiworks nie mógł już znaleźć jednej z części. Tylko jeden. Wszystkie inne ładują się i wyświetlają poprawnie, ale dla jednego z nich otrzymuję komunikat "Nie można odnaleźć pliku — następujące wystąpienia zostały usunięte lub otwarte z nowej lokalizacji podczas otwierania tego pliku"; co nie ma sensu, ponieważ nie otworzyłem wspomnianej części (która i tak jest wirtualna, więc nie jest to dokładnie ten rodzaj pliku, przy którym bawisz się przez pomyłkę, przeszukując foldery tymczasowe...), ani go nie usunąłem, ani nie dotknąłem samego zestawu (ponieważ to pierwszy raz, kiedy włączyłem komputer od ostatniego razu, kiedy zapisałem wszystko Piękni ludzie!).
Więc mam tylko jeden element, tylko jeden w środku całego mojego zespołu (podczas gdy wszystkie są identycznie wirtualne), który ma... Brakujący.
Dziękuję za wszelką pomoc (bo mam tylko bardzo umiarkowaną chęć, aby to przerysować...)!
Okno dialogowe Zapisywanie komponentów wirtualnych nie jest pomijane i nadal jest wyświetlane. Ponadto inne elementy składowe zespołu, które są poprawnie znalezione, są również wirtualne...
Jeśli masz infolinię, przekaż im swój montaż. Miałem plik z błędami, dział badawczo-rozwojowy dassault zdebugował go za mnie. Nie powinieneś się jednak spieszyć.
Czy zajrzałeś do "Plik / Szukaj referencji", aby zobaczyć, z jakiej lokalizacji SW szuka tej części? Może się to zdarzyć w wyniku niefortunnego nagrania zewnętrznego, a następnie usunięcia pliku lub folderu... lub niefortunne nagranie zewnętrzne na dysku sieciowym, który nie jest już dostępny...