Komponent symetryczny w zespole

Potwierdzając moją symetrię, daje mi wiadomość.

Ta funkcja nie została zaimplementowana dla modeli z wieloma dolnymi funkcjami konstrukcji blachowej (niektóre z nich mogą być ukryte)

Moja symetria składa się z 29 komponentów (zarówno części, jak i złożeń)

Daje mi to ten komunikat, mimo że komponent, który dodaję do komponentów, aby były symetryczne, nie jest częścią arkusza blachy.

Udało mi się dodać funkcję komponentu symetrycznego, ale to nie pierwszy raz, kiedy mi się to przytrafia.

Czy ktoś ma wytłumaczenie?

Witam

Na jakim oprogramowaniu to jest?

Solidworks (Solidworks)

Na której wersji SolidWorks? Przed 2013 rokiem?

Czy niektóre części są wielobryłowe, nawet jeśli nie są wykonane z blachy?

To jest wersja z 2013 roku

Rzeczywiście, mam spawaną część mechaniczną, więc wieloczęściową.

Ale najwyraźniej nie stanowi to problemu, ponieważ ta część była już symetryczna, zanim chciałem ją dodać.

Witam

Jeśli już wcześniej wykonałeś kopię lustrzaną części swojego zestawu, czy nie ma problemu z nazwą pliku, która może już istnieć, lub coś w tym rodzaju?

Używamy EPDM, a nazwy plików są generowane przez automatyczny licznik.

Nie sądzę, aby pb było związane z nazwą

Czy możliwe jest określenie, które części z 29 są problematyczne, metodą małych kroków, próbując symetrii na połowie elementów i tak dalej. Może to pokierować poszukiwaniami...

Kolejna absurdalna propozycja, montaż jest w pełni rozwiązany (koniec z małym niebieskim pisakiem w Menedżerze funkcji), a komponenty w lokalnej pamięci podręcznej?

Zrzut ekranu Menedżera funkcji tego zestawu może nam również pomóc.

pb nie pochodzi z nierozwiązanego komponentu, właśnie zrobiłem test.

Musiałbym poświęcić trochę czasu, aby zastosować tę metodę małymi krokami.

capture.png

Cóż, teraz jestem trochę suchy...

Metoda najmłodszych, aby być może lepiej zrozumieć problem...

Czy masz powtórzenia komponentów, które są już symetryczne?

do którego prosisz o nową symetrię? 

w przeciwnym razie rozwiązanie do przetestowania

Zarejestruj swój zestaw pod nową nazwą Demi xxxx

Weź tę połowę xxxx i symetrię

@+ ;-)

Witam

Komunikat mówi o "modelach z kilkoma podstawowymi funkcjami blachy".

Musi istnieć część o nazwie "Arkusz giętej podstawy" z co najmniej dwiema funkcjami

Generuje to również funkcję "stanu rozwiniętego" dla każdej płyty podstawy.

Zgodnie z komunikatem o błędzie problem pochodzi stamtąd.

Rzeczywiście, symetryzuję zespół, który zawiera symetryczne komponenty.

Poradziłem sobie majsterkując. Zostawiłabym metodę małych kroków, ale tam nie mam zbyt wiele wolnego czasu. Ciąg dalszy nastąpi!

Witam

Osobiście spotkałem się już z tym problemem x razy, jedynym sposobem, jaki znalazłem, aby go rozwiązać, jest zrobienie nowej konfiguracji i połączenie wszystkich innych ciał przed symetryzacją.

Następnie zastosuj funkcję "body-erase/delete". w celu wymazania podstawowych ciał symetrii.

Jeśli następnie chcesz dodać inne funkcje, takie jak otwory lub blacha, musisz podnieść pręt powyżej funkcji sumatora w oryginalnej części (oryginalna konfiguracja). a następnie otrzeźwić funkcje w konfiguracji symetrycznej.

capture_lynkoa.jpg