kolejna naprawa Solidworks może być konieczna, ale uważaj z opcjami do sprawdzenia, wydaje mi się, że musisz gdzieś określić instalację funkcji kompozycji !!
1/- Jeśli chodzi o przetwarzane pliki, wszystkie są w tej samej wersji.
2/- Próbowałem pliku ASM o rozmiarze 100 KB z Eksploratora Windows (kliknij prawym przyciskiem myszy/Solidworks/Composition, aby przejść). Brak reakcji, system Windows wyświetla swoje małe niebieskie koło, aby powiedzieć nam, że coś robi, ale nic się nie dzieje. Musisz nacisnąć "Esc", aby położyć rękę na eksploratorze.
3/- Kiedy przyszedł czas na ponowną instalację, uważnie sprawdziłem odpowiednie aplikacje.
Jeśli zaczniemy od początku i jeśli zastosowałem się poprawnie:
- Instalowanie oprogramowania SW2016 SP1 z dysku DVD. Czy kompozycja domowa działa w tej chwili i dlaczego nie pobrać i nie zainstalować dodatku SP5.0 bezpośrednio?
- Instalowanie oprogramowania SW2016 SP5.0. Kompozycja na wynos nie działa lub już nie działa.
- Jaką wersję systemu Windows posiadasz? W systemie Windows 10 musisz również aktywować funkcję .Net Framework 3.5 , aby sprawdzić:
- Czy podczas ponownej instalacji Solidworks wykonałeś "czyszczenie" komputera, czy prostą dezinstalację, a następnie ponowną instalację? zobacz tutaj , aby uzyskać więcej informacji, rozdziały III i IV są bardzo pouczające.
- Uważaj na opcje do sprawdzenia, wydaje mi się, że musisz gdzieś określić instalację funkcji kompozycji do domu: zaznacz wszystkie pola wyboru, przewijając w dół opcje w różnych aplikacjach.
Kolejne małe pytanie, czy próbujesz kompozycji na wynos zespołu, który znajduje się w PDM czy w innym miejscu? Jeśli jesteś w PDM, może być konieczne wykonanie "pobierz najnowszą wersję" przed utworzeniem tej kompozycji do domu, aby mieć pliki lokalnie.
1/- Zacząłem od aktualizacji SP05, a ponieważ nie zadziałała, odinstalowałem wszystko, gdy zacząłem od płyty DVD z dodatkiem SP1.
Sprawdziłem funkcje mojego wndows 10, jest w porządku, zgodnie z twoją rekomendacją.
Podczas ponownej instalacji nie "wyczyściłem" rejestrów w REGEDIT. Zapoznałem się z działaniami, które należy podjąć, w przesłanym mi dokumencie CADWARE. Zamierzam się temu przyjrzeć w tym tygodniu. Dziękuję za dokument!
Jeśli chodzi o zestawy, które próbuję wyodrębnić za pomocą funkcji "Composition to go", nie ma ich jeszcze w PDM, są na niezależnym dysku twardym.
Zajmuję się manipulacjami w dokumencie. CADWARE i skontaktuję się z Tobą.
Ze swojej strony przeszedłem bezpośrednio z SW2015 do SW2017 i nigdy nie miałem tego typu problemu, ponadto na SW2017 stało się to "Pack and Go... " zamiast "Kompozycja na wynos.. " na SW2015.
Pytanie!!! : Czy po odinstalowaniu - Zainstaluj ponownie Solid, zrobiłeś to samo z sejfem??? Bo tak samo jak pień i bryła straciły swoje ogniwo!! (mi się to już zdarzyło, musieliśmy sformatować WSZYSTKO... znowu...)