Kompozycja na wynos - SW16

Witam 

Chciałem użyć kompozycji do zabrania do domu, aby zarchiwizować wersję mebla w takiej postaci, w jakiej jest. Utworzyłem więc folder na pulpicie i otworzyłem główny zespół mojego "archiwum", ale zespół nadal odnosi się do części w starym folderze...  

Konkretnie, jeśli rozwijam swoje meble, archiwum, korzystam z nowych wersji pokoi...  

Czy jest coś, czego nie zrozumiałem w stosowaniu kompozycji na wynos? 

Dziękuję za pomoc

capture.jpg

Znalazłem to: 

http://www.lynkoa.com/store/mycadfr/kb-sw/solidworks/piece-assemblage-mise-en-plan/changement-incorrecte-de-reference-dans-composition-a-emporter.html

ale chodzi o błąd na SW2014, a ja jestem na SW2016, czy błąd pojawiłby się ponownie? 

Witam

Czy odhaczyłeś wszystko podczas generowania kompozycji na wynos? (czasami niektóre pliki schodzą na dalszy plan)

W przeciwnym razie, w celu prekacji, dobrze byłoby dodać przedrostek lub sufiks, aby uniemożliwić Solidworks znalezienie pliku o tej samej nazwie. Jeśli, na przykład, masz pliki bibliotek wywoływane w swoim zestawie, które są ładowane po otwarciu oprogramowania, przejdzie on bezpośrednio do otwarcia tych plików, nie martwiąc się o ścieżkę w ustawieniach zestawu.

W rzeczywistości, jeśli natknie się na pojedynczy identyczny plik w folderze, kontynuuje skanowanie tego folderu i w konsekwencji otwiera te "złe".

1 polubienie

Dodałem przyrostek do kawałków kompozycji na wynos,

Wygląda na to, że główny zespół nie będzie szukał odpowiednich części. 

(widzimy na górze PJ, że nazwa otwartego zestawu, jak również nazwa części drzewa nie są nazwami części folderu )

capture.jpg

Musisz umieścić przedrostek lub przyrostek, jak powiedział Cyril.f, w solidworks nigdy nie powinieneś otwierać 2 części o tej samej nazwie w 2 miejscach, zwłaszcza jeśli ryzykujesz otwarcie ich w tym samym czasie.

Aby uzupełnić Sbdenis, oprogramowanie nie obsługuje ścieżek:
- jeśli część znajduje się w pamięci (tj. jest już otwarta bezpośrednio lub pośrednio w ASM), jest używana;
- Jeśli części nie ma w pamięci, jest przeszukiwana w bieżącym katalogu i jego podkatalogach. Bądź ostrożny, bieżący katalog jest ostatnim katalogiem, do którego oprogramowanie miało dostęp...
- na koniec SW korzysta ze ścieżek wskazanych w parametrze "search paths".

Jeśli więc otworzysz swój stary projekt, a następnie, zachowując go w pamięci, otworzysz nowy projekt i pojawią się części o tej samej nazwie, nowy projekt użyje starych plików.

Jeśli chcesz porównać 2 projekty, albo zmieniasz nazwy "wspólnych" części, albo otwierasz drugi SW (otrzymasz komunikat o błędzie, że nie może wygenerować pliku dziennika).

Rzeczywiście!

Zamknąłem Solidworks (oprogramowanie, a nie tylko plik) i otworzyłem "archiwum" i rzeczywiście otwiera ono właściwe części. 

Moim błędem było więc stworzenie kompozycji na wynos i kontynuowanie pracy nad otwartym montażem bez jego zamykania. 

Wkrótce spróbuję ponownie, aby spróbować zrobić to poprawnie. 

Dziękuję za pomoc =)