Chciałem użyć kompozycji do zabrania do domu, aby zarchiwizować wersję mebla w takiej postaci, w jakiej jest. Utworzyłem więc folder na pulpicie i otworzyłem główny zespół mojego "archiwum", ale zespół nadal odnosi się do części w starym folderze...
Konkretnie, jeśli rozwijam swoje meble, archiwum, korzystam z nowych wersji pokoi...
Czy jest coś, czego nie zrozumiałem w stosowaniu kompozycji na wynos?
Czy odhaczyłeś wszystko podczas generowania kompozycji na wynos? (czasami niektóre pliki schodzą na dalszy plan)
W przeciwnym razie, w celu prekacji, dobrze byłoby dodać przedrostek lub sufiks, aby uniemożliwić Solidworks znalezienie pliku o tej samej nazwie. Jeśli, na przykład, masz pliki bibliotek wywoływane w swoim zestawie, które są ładowane po otwarciu oprogramowania, przejdzie on bezpośrednio do otwarcia tych plików, nie martwiąc się o ścieżkę w ustawieniach zestawu.
W rzeczywistości, jeśli natknie się na pojedynczy identyczny plik w folderze, kontynuuje skanowanie tego folderu i w konsekwencji otwiera te "złe".
Musisz umieścić przedrostek lub przyrostek, jak powiedział Cyril.f, w solidworks nigdy nie powinieneś otwierać 2 części o tej samej nazwie w 2 miejscach, zwłaszcza jeśli ryzykujesz otwarcie ich w tym samym czasie.
Aby uzupełnić Sbdenis, oprogramowanie nie obsługuje ścieżek: - jeśli część znajduje się w pamięci (tj. jest już otwarta bezpośrednio lub pośrednio w ASM), jest używana; - Jeśli części nie ma w pamięci, jest przeszukiwana w bieżącym katalogu i jego podkatalogach. Bądź ostrożny, bieżący katalog jest ostatnim katalogiem, do którego oprogramowanie miało dostęp... - na koniec SW korzysta ze ścieżek wskazanych w parametrze "search paths".
Jeśli więc otworzysz swój stary projekt, a następnie, zachowując go w pamięci, otworzysz nowy projekt i pojawią się części o tej samej nazwie, nowy projekt użyje starych plików.
Jeśli chcesz porównać 2 projekty, albo zmieniasz nazwy "wspólnych" części, albo otwierasz drugi SW (otrzymasz komunikat o błędzie, że nie może wygenerować pliku dziennika).