Dobry wieczór caodao50 powiedział:
To nie jest to, co czytałem!!
"Nowa oferta wspierająca transformację cyfrową biegłych rewidentów", a także """ Technologia cyfrowa i nowe technologie prowadzą do realnej transformacji zawodu biegłego rewidenta, który musi dostosować się do nowych wymagań swoich klientów".
Nie ma to nic wspólnego z PB BE.
Dołączam do @ac cobra , ponieważ w dużych firmach (takich jak "**** telecom", w której pracowałem przez ponad 30 lat) w ramach centralnego działu księgowości jest dział prawny, który zajmuje się wszystkim, co prawne i podatkowe, a biegły rewident (lub biegły rewident) dba o ortodoksję księgowości i prawidłowość rozliczeń.
W BE istnieje albo obowiązek środków, albo wyników, albo jedno i drugie, ale na ogół traktowane oddzielnie. Większość biur projektowych ma zweryfikowaną pracę dla biura takiego jak Veritas. Ubezpieczenie chroni Cię tylko wtedy, gdy praca jest poświadczona w taki czy inny sposób, albo za pomocą wykonalnych notatek kalkulacyjnych, zgodności z normami itp.
Mówisz również """", aby uzyskać poradę w najlepszy sposób, aby zoptymalizować naszą strukturę.
W mojej pierwszej odpowiedzi nie byłem wystarczająco precyzyjny, więc w skrócie i na podstawie mojego doświadczenia w tej dziedzinie: biegły księgowy i prawnik specjalizujący się w Twojej dziedzinie działalności (często biura rachunkowe oferują te dwie usługi, ale jest to legalne w ramach limitu księgowego). Wszystko, co związane z gwarancjami, złym wykonaniem, awarią maszyny, katastrofą mienia i ludzi itp. nie są w dziedzinie rachunkowości, ale czysto prawniczy (lub nawet specjalista prawniczy w tej dziedzinie (chemia lub metalurgia, jak mówisz implicite, to nie to samo).
Pozdrowienia
PS: możemy o tym porozmawiać, jeśli chcesz ;-)
Nowa oferta wspierająca transformację cyfrową dyplomowanych biegłych rewidentów