Zmieniłem nazwę wszystkiego na Dispatch (zmienna, akcja) na Compteur_hors_3D , ale robi to samo.
Czy podczas archiwizowania pliku po raz pierwszy po jego utworzeniu zmienna mapowania danych "JAN_CODE..." " przyjmuje wartość inkrementowanego licznika ?
Jeśli tak , nie rozumiem, dlaczego akcja wysyłania miałaby zmienić nazwę na "0", ponieważ twoja zmienna wysyłki "Licznikuje pliki z 3D... " powinien skopiować "JAN_CODE", a następnie użyć go do zmiany nazwy... Aby zaewidencjonować na liście akcji wysyłania, możesz dodać akcję "Komunikat OK" w pierwszym wierszu, który skonfigurujesz tak, aby wyświetlał wartość "Liczniki plików inne niż 3D". Co się wyświetla?
W przypadku rozszerzenia jest to bardziej złożone. Tracisz ją, ponieważ akcja zmiany nazwy zastępuje CAŁĄ nazwę (w tym rozszerzenie) zawartością zmiennej. Będziesz musiał użyć funkcji ciągów , aby pobrać bieżące rozszerzenie z nazwy pliku (skopiuj znaki po prawej stronie "." ) i połącz je z nową nazwą pliku. Nie jest to intuicyjne, ale można to zrobić ;)
Tak, znajduję wartość miernika w karcie danych, w której jest ustawiony "JAN-CODE".
Patrzę na akcje w poniedziałek.
Miłego weekendu.
Próbowałem już dodać komunikat "OK", ale robi to dokładnie to samo.
Musiałem to źle ustawić :
message_ok_-_definir_les_variables.png
Cóż, daję sobie spokój, dodamy to ręcznie w omawianych przypadkach, ponieważ bez względu na to, jak bardzo próbowałem wielu rzeczy, nic nie pomaga.
Dziękuję wszystkim za pomoc, szczególnie romain.jouanny !