W moich starych wspomnieniach tworzyłem rodziny części, w których oznaczenie odbywało się automatycznie w pliku Excel.
Na przykład, aby nadać nazwę konfiguracji części o wymiarze 20x80x200, użyłem funkcji "Concatenate" w Excelu i miałem swoje imię i nazwisko bezpośrednio:
Zobacz, jak pracuję... W formule, której używam, wszystko jest ze sobą powiązane i zmienia się automatycznie. W linku znajduje się rurka lub jeśli zmienisz wymiary, tekst i oznaczenie następują
Aby uzyskać nazwę rodziny części, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy kolumnę A z komórki 3, a następnie sformatować komórkę i przywrócić standard, w przeciwnym razie formuły programu Excel nie są akceptowane.
Domyślnie podczas tworzenia rodziny części ta kolumna jest w formacie tekstowym (który nie akceptuje formuł)
Używam funkcji &, aby połączyć moje przykładowe teksty w a1=>=b1&c1. Jeśli chcesz spację pomiędzy, daje =b1&" "&c1, a jeśli chcesz tekst, daje =b1&"x"&c1. Jako przykład podaję Excela.
Dzięki @ac kobrze przyjrzę się twojemu rozwiązaniu, ale jeśli chodzi o @gt22, to jest to czysty problem z Excelem, gdzie został wykonany bezpośrednio w tabeli.