Owszem, też myślałem, że ktoś poprawił błąd w dokumencie, ale że pozostał on w tabeli...
Jak stwierdzono w komunikacie, problem tkwi w nagłówku kolumny (nazwie kolumny), a nie w dodanych wartościach. (por. @froussel
Jeśli nie możesz zidentyfikować błędu w nazwie nagłówka, skopiuj tabelę i wklej ją do innego pliku programu Excel w celu utworzenia kopii zapasowej.
Rodzina części jest usuwana i tworzona automatycznie.
A jeśli masz jakiekolwiek problemy, porównujesz i modyfikujesz wartości.
Witam Szanownych Panów,
@Sylk
Wartość w kolorze czerwonym wynosiła 8, zmieniłem ją na 7 zgodnie z żądaniem i odpowiada długości półkuli
Wartość w kolorze zielonym to wartość wiercenia, zmieniłem ją z 9,2 na 8,8 ale się nie zmienia

Nie wiem jak z nominacjami, sam ich nie zrobiłem.
@Rems51
Format komórki jest standardowy
@froussel
Czy mogę zmienić nazwy boków?
Dziękuję Wam wszystkim
Można rozpocząć od wdrożenia " adnotacji " w menedżerze operacji FeatureManager i zobaczyć nazwy wymiarów.

Witam;
Ogólnie rzecz biorąc, najłatwiejszym sposobem naprawienia tego rodzaju błędu jest usunięcie obraźliwej kolumny w tabeli programu Excel... zamknij program Excel... Aby ponownie uruchomić stół rodzinny pokoju, kliknij prawym przyciskiem myszy ...

Następnie ponownie wybierz wartość, która ma zostać dodana w tabeli programu Excel.

Mała wskazówka (lub przypomnienie...) Aby łatwiej wyświetlić nazwę wymiaru, w menu Ukryj/Pokaż kliknij opcję Nazwa wymiaru D1:
Całkowicie zgadzam się z @Maclane w tej kwestii.
Jak wyjaśniono, wykonaj kopię zapasową tabeli przed wartościami (na wszelki wypadek)
Potem zastanawiam się też nad sensem długości 8 mm
Czy nie skończy się na 0 długości, gdy długość stanie się 7? Może to wyjaśniać problem z rekonstrukcją i dekantacją oprogramowania
Aby mieć pewność, że rzeczywiście jest to błąd w nazewnictwie, postaram się już przerobić szkic z żądanymi wymiarami w " twardym " pliku Solidworks
@coin37coin Powiem " Tak "... oraz " Nie ".
Wartości wprowadzone w tabeli programu Excel są tylko danymi surowymi. Jeśli spowodują one błąd rekonstrukcji, będzie on widoczny tylko w Solidworks z błędną funkcją, ale nic nie pojawi się w rodzinie części...
@Maclane, to tylko pytanie, aby upewnić się, że nie przegapisz " oczywistego " punktu ![]()
To powiedziawszy, kolejne pytanie z nazwami kolumn. Gdyby zostały zmienione, problem pojawiałby się za każdym razem, gdy plik Solidworks byłby otwierany, prawda? Nie wiedziałby, gdzie skierować swoją wartość (chociaż w przypadku Solidworks nie byłbym zszokowany, gdyby trzymał wartości w pamięci podręcznej i czekał na odbudowę!)
=> Już to wszystko rozgryzłeś... Problem jest widoczny tylko wtedy, gdy edytujesz rodzinę części... Co gorsza, tylko podczas zapisywania/zamykania Solidworks wyświetla ten alert (ryzykując utratę wszelkich zmian wprowadzonych w międzyczasie).
Aby również odpowiedzieć @sbadenis ... nie ma potrzeby (choć bezpieczeństwo zobowiązuje) tworzenia kopii pliku Excel.
Solidworks bierze pod uwagę tylko arkusz 1 (arkusz1) programu Excel, więc całkiem rozsądne jest utworzenie nowej karty w tym samym skoroszycie w celu zduplikowania danych... Dla bezpieczeństwa radzę jednak pozostawić dwa wiersze i dwie kolumny puste na tym arkuszu " kopii zapasowej ". (Solidworks bierze pod uwagę tylko wiersze i kolumny przylegające do komórki " A1 "...)
Witam ponownie pana
@Sylk
Nie widzę żadnych szans
@Maclane
Nie mogę wyświetlić wymiarów (nie mogę kliknąć) i nie pokazuje mi żadnych wymiarów, gdy otwieram tabelę w nowym oknie

@coin37coin
Jest to obszar budowy:

Mogę wymusić wartości

Myślę, że jest problem z obrazem, który przekłuwam, który nie ma związku z półkulą, też się nie zmienia
Dziękuję Wam wszystkim
… Zdarza się! (Z tego powodu pole wyboru " Pokaż ponownie niezaznaczone obiekty" powinno być zawsze zaznaczone za każdym razem, gdy otwierane są stoły rodziny pomieszczeń.
Nic straconego jednak... przy otwartej tabeli Excel kliknij dwukrotnie wymiar, który chcesz dodać, a zostanie on ponownie wprowadzony do tabeli (na ostatniej pozycji)... (Formatowanie komórki będzie formatowane jak hiperłącze, ale jest to normalna operacja).
Z drugiej strony zastanawiam się, czy Twoja ocena (tutaj 7mm) jest powiązana z każdą konfiguracją (normalnie będzie musiała zmienić kolor, aby przejść na " Różowy ") tutaj wygląda jak " uniwersalna " ocena dla wszystkich konfiguracji...
Errata: jeśli opcja " pokaż/ukryj " nazwy numerów połączeń nie są dostępne, oznacza to, że nie przypisałeś im konkretnych nazw...

(przykład nie jest zbyt dobrze wybrany, ale nie mam teraz dostępu do mojego Solidworks).
Errata nr 2 (zignoruj erratę nr 1): Kliknij (wyłącz) " Ukryj wszystkie typy ", aby uzyskać dostęp do opcji wyświetlania wymiarów... (między innymi)
… Bo jak wszystko schowasz, to nic nie zobaczysz...
Uwaga: Osobiście zdecydowanie sugeruję, abyś jasno określił swoje wymiary, jeśli pracujesz nad komponentem, który ma mieć kilka konfiguracji...
Zobacz, aby skopiować nazwę tabeli dostawcy, jeśli jest to komponent handlowy...
@Sylk Na koniec będę potrzebować opcji " Przekreśl tekst"
![]()
Znalazłem sposób, czekając na wdrożenie;
<del> texte à barrer </del>
Donne: Tekst do przekreślenia
![]()
Il semblerait que:
![]()
fonctionne aussi et donne: przekreślenie
Źródłowy dyskurs na forum nie ma problemu z forum:
Ou encore:
![]()
Donne (valable uniquement pour une ligne pas de paragraphe):
przekreślenie
Brakuje nie tyle środków, co przycisku ![]()
Myślę, że ocena 7 nie jest powiązana, pozostałe kursy są w kolorze różowym
do wiercenia jest w kolorze różowym i wytłaczanym
Rzeczywiście, jest ona spójna.
Ostrożny;
W przypadku otworów wykonanych za pomocą kreatora wiercenia konieczne jest użycie funkcji " specyficznej dla tej konfiguracji " w poleceniu kreatora, a nie bezpośrednio na wymiarze (w przeciwnym razie bardzo często ulega awarii podczas generowania tabeli Excel)...
=> Jeśli jest to gładki otwór, jest to jedyny przypadek, w którym zalecam proste usunięcie materiału (znacznie bardziej " stabilne " do skonfigurowania) zamiast przechodzenia przez kreatora wiercenia...
Dzień dobry panu
Zmieniłem nazwę oceny na 7, jak pokazano w tabeli i problem został rozwiązany !!
Bierze pod uwagę średnice i długość kulek itp.
Z drugiej strony nadal nie wiem, jak połączyć wytłaczanie / usuwanie lub jakąkolwiek funkcję z tablicą taką jak część, o którą mnie poproszono. ^^' Stworzyłem osobny pokój do testowania, ale to się nie udało
Dziękuję Wam wszystkim
Zajrzyj do tutoriali na YT lub innych, jest mnóstwo części rodzinnych i to Cię poprowadzi