Poproszono mnie o zmodyfikowanie planu, który jest ostatnio wywoływany dla pokoju, który używa stołu do szybkiego projektowania i edycji, z wyjątkiem tego, że próbujemy edytować dwie wartości,
gra nie następuje i mam taki komunikat
Czy mogę pomóc mi zaradzić temu problemowi, To nie ja tworzę plik Dziękuję
Co oznaczają wartości zakreślone? Jakie są pierwotne wartości i jakimi wartościami próbujesz je zastąpić?
PS: byłoby miło poprawić słowo " Długość " z jego poprawną wersją " Długość " z literą U. Mogłoby to zapobiec przyszłym błędom, jeśli nie ma to już miejsca w tym przypadku.
Prawdopodobnie ktoś zmienił albo nazwę wymiaru, albo nazwę szkicu. Wyszukaj w filtrze drzewa tworzenia, aby sprawdzić, czy znajdziesz szkic, a następnie poszukaj w tym szkicu wymiaru " Długość kuli " Jeśli nie możesz znaleźć oceny o tej nazwie, problem wynika z tego. → albo zmodyfikujesz plik Excela, aby umieścić nazwę wymiaru, który istnieje w szkicu, albo zmienisz nazwę wymiaru w szkicu (najbardziej logiczne dla mnie)
Jeśli jest to szkic, który zmienił swoją nazwę, należy zaktualizować tabelę programu Excel o poprawną nazwę szkicu
Jak stwierdzono w komunikacie, problem tkwi w nagłówku kolumny (nazwie kolumny), a nie w dodanych wartościach. (por. @froussel Jeśli nie możesz zidentyfikować błędu w nazwie nagłówka, skopiuj tabelę i wklej ją do innego pliku programu Excel w celu utworzenia kopii zapasowej. Rodzina części jest usuwana i tworzona automatycznie. A jeśli masz jakiekolwiek problemy, porównujesz i modyfikujesz wartości.
Wartość w kolorze zielonym to wartość wiercenia, zmieniłem ją z 9,2 na 8,8 ale się nie zmienia
Nie wiem jak z nominacjami, sam ich nie zrobiłem. @Rems51 Format komórki jest standardowy @froussel Czy mogę zmienić nazwy boków? Dziękuję Wam wszystkim
Ogólnie rzecz biorąc, najłatwiejszym sposobem naprawienia tego rodzaju błędu jest usunięcie obraźliwej kolumny w tabeli programu Excel... zamknij program Excel... Aby ponownie uruchomić stół rodzinny pokoju, kliknij prawym przyciskiem myszy ...
Następnie ponownie wybierz wartość, która ma zostać dodana w tabeli programu Excel.
Mała wskazówka (lub przypomnienie...) Aby łatwiej wyświetlić nazwę wymiaru, w menu Ukryj/Pokaż kliknij opcję Nazwa wymiaru D1:
Wartości wprowadzone w tabeli programu Excel są tylko danymi surowymi. Jeśli spowodują one błąd rekonstrukcji, będzie on widoczny tylko w Solidworks z błędną funkcją, ale nic nie pojawi się w rodzinie części...
@Maclane, to tylko pytanie, aby upewnić się, że nie przegapisz " oczywistego " punktu
To powiedziawszy, kolejne pytanie z nazwami kolumn. Gdyby zostały zmienione, problem pojawiałby się za każdym razem, gdy plik Solidworks byłby otwierany, prawda? Nie wiedziałby, gdzie skierować swoją wartość (chociaż w przypadku Solidworks nie byłbym zszokowany, gdyby trzymał wartości w pamięci podręcznej i czekał na odbudowę!)
=> Już to wszystko rozgryzłeś... Problem jest widoczny tylko wtedy, gdy edytujesz rodzinę części... Co gorsza, tylko podczas zapisywania/zamykania Solidworks wyświetla ten alert (ryzykując utratę wszelkich zmian wprowadzonych w międzyczasie). Aby również odpowiedzieć @sbadenis ... nie ma potrzeby (choć bezpieczeństwo zobowiązuje) tworzenia kopii pliku Excel. Solidworks bierze pod uwagę tylko arkusz 1 (arkusz1) programu Excel, więc całkiem rozsądne jest utworzenie nowej karty w tym samym skoroszycie w celu zduplikowania danych... Dla bezpieczeństwa radzę jednak pozostawić dwa wiersze i dwie kolumny puste na tym arkuszu " kopii zapasowej ". (Solidworks bierze pod uwagę tylko wiersze i kolumny przylegające do komórki " A1 "...)
… Zdarza się! (Z tego powodu pole wyboru " Pokaż ponownie niezaznaczone obiekty" powinno być zawsze zaznaczone za każdym razem, gdy otwierane są stoły rodziny pomieszczeń. Nic straconego jednak... przy otwartej tabeli Excel kliknij dwukrotnie wymiar, który chcesz dodać, a zostanie on ponownie wprowadzony do tabeli (na ostatniej pozycji)... (Formatowanie komórki będzie formatowane jak hiperłącze, ale jest to normalna operacja).
Z drugiej strony zastanawiam się, czy Twoja ocena (tutaj 7mm) jest powiązana z każdą konfiguracją (normalnie będzie musiała zmienić kolor, aby przejść na " Różowy ") tutaj wygląda jak " uniwersalna " ocena dla wszystkich konfiguracji...
Errata: jeśli opcja " pokaż/ukryj " nazwy numerów połączeń nie są dostępne, oznacza to, że nie przypisałeś im konkretnych nazw...
(przykład nie jest zbyt dobrze wybrany, ale nie mam teraz dostępu do mojego Solidworks).
Errata nr 2 (zignoruj erratę nr 1): Kliknij (wyłącz) " Ukryj wszystkie typy ", aby uzyskać dostęp do opcji wyświetlania wymiarów... (między innymi)
… Bo jak wszystko schowasz, to nic nie zobaczysz...
Uwaga: Osobiście zdecydowanie sugeruję, abyś jasno określił swoje wymiary, jeśli pracujesz nad komponentem, który ma mieć kilka konfiguracji... Zobacz, aby skopiować nazwę tabeli dostawcy, jeśli jest to komponent handlowy...
@Sylk Na koniec będę potrzebować opcji " Przekreśl tekst"