Cześć, oto mój wynik!
Z Visualize!; )
Dziękuję
Cześć, oto mój wynik!
Z Visualize!; )
Dziękuję
Cześć @ guillaume
czy możesz opublikować swój kawałek?
Czy po prostu pompowałeś lub próbowałeś innego przewodnika?
@+ ;-)
Cześć!: )
Na podstawowym szkicu spróbowałem bardziej niekonwencjonalnego kształtu. Miałem jednak blokady, które zmuszały mnie do cofania się . Właśnie spróbowałem kulistego kształtu, ale skręcanie stwarza problemy.
Odkryłem skręcanie, układ koordynacyjny, przecinanie, usuwanie materii i poruszanie twarzą!^^Jeśli chodzi o system koordynacyjny, nie rozumiem jeszcze, dlaczego musi być obecny. Mam trudności z przemieszczeniem powierzchni przeciągnięcia.
Kiedy chcę zmienić podstawowy kształt, warczą!^^
Z tego co widzę, układ współrzędnych pozwala na aplikację prostopadłą do Z na segmencie, do dwóch płaszczyzn regulacji funkcji skręcania.
Celem jest możliwość "teksturowania" różnych kształtów pomieszczenia według własnego uznania.
Ideałem jest możliwość modulowania mojego podstawowego kształtu z dużą swobodą, metodą, którą można dostosować do kształtu niepromieniowego... tego typu rzeczy!^^
Jest jeszcze jedno pojęcie, które mi umyka, jest to 1 mm zwornik. Pk 1mm, a nie wysokość całkowita? Poszukam informacji na ten temat. : )
Czy 1 mm jest po to, aby po prostu wygładzić powierzchnię podstawy?
Witam
Nie, 1mm pozwala na scalenie wszystkich ciał powtórzenia i symetrii, jest to funkcja fantomowa, która pozwala tylko uniknąć opóźnienia oprogramowania dla następnej funkcji (przecięć), obliczenia są szybsze, gdy są tylko 2 ciała.
W przypadku zmiany profilu skanowania należy zaktualizować odniesienia do następujących funkcji, które z pewnością muszą być oparte na tym samym szkicu.
Układ współrzędnych jest używany tylko do funkcji skręcania, umożliwia wyrównanie funkcji z początkiem przedmiotu obrabianego, a nie ze środkiem ciężkości przedmiotu obrabianego użytego w funkcji. Określiłem tylko oś Z dla układu, ponieważ jest to oś odniesienia dla funkcji skręcania.
Szukaj dalej, powinieneś być w stanie zrobić swój kawałek, zadajesz sobie właściwe pytania.
Miłego dnia
Dziękuję; )