Minimalna konfiguracja Solidworks

Dobry wieczór

Właśnie natknąłem się na twoje forum, które wydaje mi się bardzo miłe, więc się rejestruję.

Imię Roberto, jestem małym użytkownikiem Solidworks do części w pracy i majsterkowania w domu... Więc mam średni poziom, powiedzielibyśmy...

Obecnie korzystam z wersji premium 2013 na rdzeniu 2 duo i karcie graficznej 500 MB i to mi wystarczy,

Ale jestem zmęczony hałasem i chcę zrobić małą PASYWNĄ konfigurację opartą na płycie głównej Mini itx (bo jest miejsce), celem gry jest zrobienie mini konfiguracji dla Solid 2013, a zwłaszcza mini, aby mieć jak najniższe zużycie energii elektrycznej...

Masz to... a żeby dodać pikanterii, gdybym mógł obejść się bez karty graficznej i używać tylko części graficznej CPU / CM, byłoby świetnie...

Mam nadzieję, że twoje oświecenie

Dziękuję

1 polubienie

Aby zminimalizować zużycie, weź laptopa, nie ma nic lepszego ;-)

częstotliwość procesu musi wynosić co najmniej 3 Ghz

Zobacz tutaj

http://ark.intel.com/fr/products/family/75023/4th-Generation-Intel-Core-i7-Processors#@Desktop

w przypadku karty graficznej lepiej mieć certyfikat Soliworks

Zobacz tę stronę http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

rada

Zamiast próbować zbudować komputer, znajdź profesjonalny komputer z używaną grafiką, jest to + mądry

Jest tu kilka tanich

http://www.materiel-informatique-occasion.com/

http://www.microkdo.com/promotions

To dobry materiał, ale od reformy dużej firmy, więc działa na górze

Wiele osób tutaj dokonało tego wyboru i nie jest rozczarowanych

DAL dostaję tylko na sprzedaży komputerów ;-)

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, jestem do dyspozycji

@+ ;-)

2 polubienia

Problem polega na tym, że karta graficzna jest głównym elementem konfiguracji CAD.

Możliwe jest użycie części graficznej chipsetu, ale szybko zostaniesz ograniczony w możliwościach wyświetlania i szybkości.

Dla ludzi (modelowanie prostych części, składanie kilku części) jest to możliwe; Jak na profesjonalistę, nie grałbym zbyt dużo.

1 polubienie

Dobry wieczór

Dziękuję za dwie odpowiedzi, które dają mi kilka tropów

Sprzęt z drugiej ręki może być dobrym pomysłem, zwłaszcza, że ceny są atrakcyjne, ale żeby znaleźć coś odpowiedniego, będę musiał poszukać... zwłaszcza, że zależy mi również na wyjściu  SPDIF na CM (do aplikacji audio).

Jest więc szansa, że zacznę od czegoś nowego, aby zbudować komputer zbliżony do moich życzeń.

Na początku chciałem zostać na i3... Ale różnica w zużyciu z pewnym i5 nie jest monstrualna.

Służy do modelowania prostych części z zespołami o max. więc chipset graficzny procesora powinien wystarczyć?

W każdym razie zostawiam miejsce w etui, aby w końcu móc zmieścić CG... (np. ASUS GT730-SL-2GD3-BRK).

Na razie zacznę od:

i5 6500 zamontowany na Asus miniTX CM z 8 GB pamięci RAM 

(dysk SSD, dysk twardy i obudowa...) będzie z ponownego wykorzystania mojej starej maszyny....

Więc powinienem sobie poradzić za około 370 € (bez CG...)

Będę na bieżąco informował o postępach w realizacji projektu.

Dziękuję

Od Ciebie zależy, jakie są Twoje priorytety

Jeśli wolisz zbudować swój komputer, dlaczego nie 

ale czasami trudno jest zmusić oprogramowanie do pracy z częściami, które normalnie powinny działać poprawnie i kompatybilne

nawet niektóre znane stacje robocze czasami mają problemy z uruchomieniem oprogramowania

Niektórzy członkowie mieli niemiłą niespodziankę, gdy zobaczyli, że nie działa to zbyt dobrze od producenta, który szuka dlaczego i jak to nie działa ;-)

dla SW 2013 to windaube 7 lub 8.0 powyżej nie jestem pewien, czy to działa

Certyfikowane sterowniki dla HD 530 są dla SW 2015/2016??????????? a nie dla SW 2013

Nie oznacza to, że to nie zadziała, ale uważaj

SW to prawdziwy problem dla komputerów PC

@ ty, aby dobrze widzieć i myśleć

Moim osobistym zdaniem w odniesieniu do systemu zabezpieczenia społecznego

Zdecyduję się na stację roboczą do laptopa z zewnętrznym ekranem

dla W 10 nie jestem pewien wyniku

Mówię wam to, ale nie mówię wam nic, żebyście się nad tym zastanowili

Miłego dnia @+

Aby uzupełnić to, co mówi GT22:

Widziałem nawet, że dwie identyczne stacje (ta sama konfiguracja, kupiona w tym samym czasie, instalacja przez duplikację HD) mają zupełnie inne reakcje na ten sam plik...

Na jednym funkcja przechodzi, na drugim wywala :$

2 polubienia

Musisz myśleć w kategoriach ewolucji: dziś wystarczy Ci SW2013 z 500 MB CG.
Chcesz inwestować. Myślisz, że zostaniesz przy SW2013, czy Twoje zespoły pozostaną na 20 sztukach?

CG musi obsługiwać OpenGL.
Uważaj na mini formaty, jeśli chcesz kiedyś ewoluować, aby umieścić "prawdziwą" kartę graficzną, nie masz pewności, że to przejdzie.
To samo tyczy się zasilacza, CG CAD wymagają mocnego zasilacza (na płytce znajduje się dedykowane złącze).
Płyta główna ASUS w ogóle nie jest stworzona do CAD, nie przyniesie Ci wiele w tej dziedzinie.
Istnieją pasywne CG (bardzo drogie).
zaczyna się od 200 € za utwór (z wyłączeniem pasywnych) certyfikowane oprogramowanie: http://www.ldlc.com/informatique/pieces-informatique/carte-professionnelle/c4685/p1e48t3o0a1+fdi-1+fv109-4603.html

Nie jestem pewien, czy rozmiar gra na zużycie, to komponenty (SSD zamiast HD, rodzaj proc itp.)

Aby uniknąć utknięcia na poziomie CM (potrzebujesz PCIe 2.0 mini dla CG), dlaczego nie wziąć karty do wyjścia SPDIF.

1 polubienie

@ Pascal

Dziękujemy za informację zwrotną

SW to bardzo ciężka i kapryśna kłoda

@+

1 polubienie

[nie na temat]

@GT22

Posiadamy 15 stacji 3 różnych generacji z zainstalowanym oprogramowaniem i ePDM na każdej...

Wyobraź sobie, ile możliwych błędów... :D

[/nie na temat]

1 polubienie