Konfiguracja dla Solidworks na Macu

Cze wszystkim

Chcę kupić macbooka pro 16 w najbliższej przyszłości i musiałbym od czasu do czasu uruchamiać na nim SolidWorks (zestawy do 100 MB max, mała symulacja).

Prosiłbym o Twoją opinię na temat następującej konfiguracji (do uruchomienia SW przez Parallels lub BootCamp)

- Intel Core i9 8 rdzeni 2,3 GHz - 4,8 GHz

- 16 GB pamięci DDR4 

- AMD Radeon Pro 5500M z 8GB GDDR6  <== to głównie na karcie graficznej potrzebuję porady^^

- Dysk SSD o pojemności 1 TB

To wszystko! (Zaznaczam, że wiem, że oprogramowanie nie jest przeznaczone do działania na komputerze Mac u podstawy i że lepiej jest mieć komputer, ale potrzebuję komputera Mac do innych zastosowań...)

Z góry dziękuję ;)

Zobacz ten link, aby zapoznać się z kartą graficzną 

https://www.visiativ-solutions.fr/carte-graphique-driver-certifies-solidworks/

@+

Dziękuję za link, ale to prowadzi mnie do drugiego pytania: niecertyfikowana karta oznacza, że oprogramowanie na pewno będzie działać nieprawidłowo, czy po prostu, że SolidWorks sam się czyści w przypadku awarii? Ponieważ karta obecna w konfiguracji, o której wspomniałem, nie jest certyfikowana, ale wydaje się być bardziej wydajna niż niektóre certyfikowane karty...  

Niech się oczyści! Może to działać bardzo dobrze, ale nie jest certyfikowane. Z drugiej strony może też nie działać w ogóle lub częściowo, nie ma pewności, dopóki nie spróbujesz!

Dobra, dziękuję bcp!

A czy na pierwszy rzut oka masz jakieś zdanie na temat tego, jak SW współpracuje ze wspomnianą kartą graficzną? Bo trochę by mi to przeszkadzało, gdyby to w ogóle nie działało^^

Jeśli na twoim proc zgodnie z sędzią masz czystą kartę

i że jest certyfikowany 

może to zrobić

@+