Konfiguracja pochodna w konstrukcji blachowej

Witam

Zaimportowałem część arkusza blachy w pliku .igs, a następnie dokonałem rozpoznawania funkcji.

Wszystko poszło dobrze, ale mój stan rozłożony nie pojawił się w konfiguracji pochodnej. Więc myślę, że jest to pochodne i duże zaskoczenie, mój stan rozłożenia nie jest w ogóle wyrównany z moją płaszczyzną przednią/górną/prawą, podczas gdy podstawowa konfiguracja jest dobrze wyrównana.

Czy istnieje sposób, aby to wyrównać, ponieważ dla mojego rysunku byłoby to prostsze?

Małe wyjaśnienie: w rzeczywistości mój stan rozłożenia wydaje się poprawny na rysunku, ale nie w 3D

Tak, wystarczy edytować funkcję rozwijania i wypełnić odpowiednią rozłożoną stronę.

Kiedy mówisz, że nie jest wyrównany, masz na myśli zdolny prostokąt, który nie jest wyrównany z twoim rozłożonym?

Czy możesz dołączyć do nas zdjęcie?

Dziękuję!

edit: Możesz również dla eksportu w dxf, wyrównać krawędź tak, aby stała się pozioma po wyjściu w dxf

2 polubienia

A jeśli wiesz, jak wysłać część, to jeszcze lepiej =)

Musi to wynikać z rozwiniętej funkcji, która używa nieodpowiedniej powierzchni. Możesz go edytować, aby go przekierować.

Jeśli nie daje to zadowalającego wyniku, dla rysunku można wstawić widok względny:

_insérez najpierw widok izometryczny (lub inny widok, który można ukryć lub umieścić poza kadrem)

_Cliquez w tym widoku, Wstaw/Widoki rysunku/Względem modelu.

W tym miejscu możesz na nowo zdefiniować widok z przodu i z prawej strony. Pozwala to na rozpoczęcie od nowa na dobrej podstawie bez dotykania 3D.

2 polubienia

@bart

Załączenie pliku lub obrazu jest możliwe, ale tutaj jestem pod pozorem nieujawniania informacji, więc w tym przypadku niestety nie mogę nic pokazać.