Mam problemy z niektórymi zestawami.
Konfiguracje pochodne są dostępne i funkcjonalne, ale nie pojawiają się w tabeli "konfiguruj komponent" (na przykład), po prostu nie są widoczne.
capture.jpg
Mam problemy z niektórymi zestawami.
Konfiguracje pochodne są dostępne i funkcjonalne, ale nie pojawiają się w tabeli "konfiguruj komponent" (na przykład), po prostu nie są widoczne.
Witam
Jestem w SW2017 SP4, nigdy nie miałem tego problemu.
Czy robisz dodatkowe rzeczy dla plików, które nie mają dostępu do subkonfiguracji?
Błąd 2017 SP5?
CDLT powiedział:
Nie, nie robimy nic specjalnego. Dziwne jest to, że nie dzieje się tak na wszystkich zespołach / częściach i nie widzimy, jaka jest różnica między tymi, które "działają", a innymi...
Podejrzewamy, że gdzieś w ustawieniach jest "pole wyboru", ale nie można go znaleźć.
Czy próbowałeś zrekonstruować zespół (Ctrl B lub Ctrl Q)?
A może możliwość przebudowy wszystkich konfiguracji?
Odbuduj wszystkie konfiguracje |
Czy masz mały zestaw z tym błędem do dołączenia?
Udało mi się uprościć montaż, usuwając całą zawartość i zastępując ją nową pojedynczą częścią. Błąd nadal występuje (kliknij prawym przyciskiem myszy część -> "konfiguruj komponent" -> konfiguracje pochodzące z zestawu nie są widoczne, patrz zrzut ekranu).
Zaznaczam, że jeśli utworzę nowy zespół z nowymi podkategoriami, to jest duża szansa, że będzie on działał poprawnie. Kluczem jest wiedzieć, dlaczego ten zestaw (y) nie "działa", ponieważ nawet jeśli zrobisz kopię, błąd pozostaje, więc musiałyby one zostać odtworzone od zera i często są to "duże złożenia".
Zamek zawiera: 1 sztukę / 1 sztukę montażu / 1 zrzut ekranu
Patrzę na jutro.
Miłego końca dnia
Witam
Z obciążeniem w SW2019 SP4, bez zmiany czegokolwiek, wszystko działa tak, jak powinno:
Zobaczmy, jak to wygląda w SW2017 SP4.0 z yannick.petit.
Pozdrowienia
Może to być błąd SW SP5.0, ale nie jest on możliwy do odtworzenia, ponieważ nie znamy źródła problemu (wersja oprogramowania podczas tworzenia zestawu, konfiguracja stacji roboczej, ...)...
Ale przynajmniej wiemy, że nie ma go w "ukrytym" parametrze zestawu.
Witam
Dość zaskakujące zachowanie... Otwierając plik na SP5 z 2017 roku, wszystko jest w porządku. Czy próbowałeś przywrócić SolidWorks do domyślnych ustawień fabrycznych, aby sprawdzić, czy problem również występuje?
Ten problem jest taki sam na wszystkich stacjach roboczych, nawet na tych ostatnio zainstalowanych (mam ostatnio nową stację roboczą Win10; nie jest to wersja windowsa, ponieważ ten problem miałem już wcześniej),
W tej chwili jedynym rozwiązaniem jest :
Tam działa poprawnie, odzyskujemy części i ograniczenia, ale nadal jest to trochę irytujące w zależności od liczby konfiguracji...
Witam
Na mojej stacji roboczej SW2017 SP4 wszystko działa poprawnie.
Czy masz umowę serwisową Solidworks?
Miałem błąd na blasze dla wszystkich pozycji. Dział badawczo-rozwojowy Dassault przysłał mi poprawkę, aby rozwiązać mój problem.
Jeśli nie masz wielu stacji roboczych CAD, możesz zresetować ustawienia solidworks zgodnie ze specyfikacją Klo na wszystkich swoich stacjach roboczych
Zobacz link, aby uzyskać więcej informacji:
https://www.logiciel-cao.com/blog/entries/view/slug/reinitialiser-ses-parametres-de-solidworks
CDLT powiedział:
Zamknij bryły
Przejdź do regedit (uruchom, uruchom regedit), a następnie zmień nazwę:
HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorksXXX