Witam Czy możliwe jest uzyskanie efektu kaskadowego za pomocą menedżera konfiguracji?
Oczywiście, mam komponenty, które są modelowane za pomocą menedżera konfiguracji. Muszę zrobić 2 zespoły, które wykorzystują te komponenty. Chciałbym, aby poprzez wprowadzenie odległości w zespole (za pomocą okna dialogowego lub wymiaru, który ma zostać zmodyfikowany), komponenty zostały dostosowane.
Czy myślisz, że jest to możliwe? Czy Configuration Manager jest właściwą drogą? Jak inaczej mógłbyś to zrobić?
aby zobaczyć, co oferują inni, jeśli jest jakaś funkcja, której nie znałem,
Byłyby już 2 możliwe metody:
lub spróbuj skorzystać z "Multi-ASM External Reference" (ze specjalną opcją systemową), ale może to być trudne do zaimplementowania.
lub zaczynamy (jeśli wymiar do zmiany jest znany i zawsze taki sam) na PRT przygotowanym z configs by excel (przykład PRT z 2 słupkami, które odległość, tworzymy konfiguracje odległości, które będziemy musieli zastosować, oraz przewidujemy przyszłe potrzeby, tj. rozstaw osi 1000, 1100, 1200,... 4000)
Całkiem dobrze rozumiem twoje wyjaśnienie. Będę musiał przetestować, zwłaszcza opcję zewnętrznego ref multi-asm.
Moje problemy: - obniżyć wymiar z montażu ogólnego (instalacji końcowej), wiedząc, że części znajdują się w 2 podzespołach; - wymiary nie są przewidywalne;
dla "Multi-ASM External Reference" (Odwołanie zewnętrzne Multi-ASM)
lepiej wziąć pod uwagę jedną rzecz, czyli nie tworzyć linków z PRT do 10 000 różnych ASM-ów!
jeśli to na kilka ASM, to w porządku, musisz spróbować tą metodą
(Nie opanowuję tego w 100%, nie potrzebowałem tego).
Ważne przypomnienie: domyślne ustawienie to WYŁĄCZONE! więc praca z nim oznacza umieszczenie go w określonym kontekście dla ustawień oprogramowania, więc nie jest powszechny, nie powinieneś mówić "musi być domyślnie włączony".
Nie wiem, czy powinieneś to robić na każdym komputerze, może tak jest lepiej:
Opcje systemowe / Odnośniki zewnętrzne / Zezwalaj na wiele kontekstów... JEDEN
Na razie nie ma obrazu, ale to tylko seria przenośników, które się przecinają.
Tak naprawdę w efekcie (nie mieliśmy driveworks), nie testowaliśmy, "tylko" wykonaliśmy "podstawowe" modelowanie (projekt mechaniczny) i to klient zajmuje się konfiguracją.