Konfiguracja: Opcja BOM: PROMOTE

W "Właściwościach konfiguracji" zespołu, a następnie "Opcje zestawienia komponentów"

Ktoś, jaki jest cel znacznika wyboru PROMUJ?

Widzę, do czego służą znaczniki wyboru POKAŻ i UKRYJ , ale nie to drugie.

2014_06_17_nomenclature_promouvoir.png

Szukałeś w pomocy domyślam się:

"Promuj

Rozdziela podzespół z zestawieniem komponentów i wyświetla jego komponenty potomne, nawet jeśli typ zestawienia komponentów chce, aby były one wyświetlane normalnie. Na przykład zestawienie komponentów tylko pierwszego poziomu zazwyczaj zawiera podzespół, ale nie jego komponenty podrzędne. W przypadku wybrania opcji Podwyższ poziom komponenty potomne są wyświetlane, ale nie podzespół."

http://help.solidworks.com/2010/french/SolidWorks/sldworks/AllContent/SolidWorks/Core/Configuration/HIDD_NEW_ADD_CONFIG.htm

2 polubienia

Benoit powiedział wszystko!

Nic dodać ;)

1 polubienie

Nie sprawdziłem się w pomocy.....
Teraz muszę ponownie przetestować z tym znacznikiem wyboru, ponieważ nie mam wrażenia, że nie działa przez "smartbom"

Powtórzyłem test (od SW 2012 i mycadtools 2012):

w rzeczywistości wydaje się, że nie działa za pośrednictwem smartBOM, ale działa z tabeli BOM rysunku SolidWorks.

2014-06-17_promouvoir.docx

Infolinia!

1 polubienie

Witam

Kilkakrotnie próbowałem skorzystać z tej opcji (wersja 2012), szybko się poddałem, nic nie szło zgodnie z planem, myślę, że ta funkcja w ogóle się nie sprawdza w solidworks. Z doświadczenia nie polecam dotykania przycisków "pokaż", "ukryj" i "promuj", ponieważ po tym bardzo trudno jest wrócić.

1 polubienie

W SolidWorks 2014:

• Opcja działa w zestawieniu komponentów SolidWorks
  • w ramach SmartBOM opcja nie jest brana pod uwagę, ale złożyłem prośbę o rozwinięcie narzędzia.