W "Właściwościach konfiguracji" zespołu, a następnie "Opcje zestawienia komponentów"
Ktoś, jaki jest cel znacznika wyboru PROMUJ?
Widzę, do czego służą znaczniki wyboru POKAŻ i UKRYJ , ale nie to drugie.
2014_06_17_nomenclature_promouvoir.png
W "Właściwościach konfiguracji" zespołu, a następnie "Opcje zestawienia komponentów"
Ktoś, jaki jest cel znacznika wyboru PROMUJ?
Widzę, do czego służą znaczniki wyboru POKAŻ i UKRYJ , ale nie to drugie.
Szukałeś w pomocy domyślam się:
"Promuj
Rozdziela podzespół z zestawieniem komponentów i wyświetla jego komponenty potomne, nawet jeśli typ zestawienia komponentów chce, aby były one wyświetlane normalnie. Na przykład zestawienie komponentów tylko pierwszego poziomu zazwyczaj zawiera podzespół, ale nie jego komponenty podrzędne. W przypadku wybrania opcji Podwyższ poziom komponenty potomne są wyświetlane, ale nie podzespół."
Benoit powiedział wszystko!
Nic dodać ;)
Nie sprawdziłem się w pomocy.....
Teraz muszę ponownie przetestować z tym znacznikiem wyboru, ponieważ nie mam wrażenia, że nie działa przez "smartbom"
Powtórzyłem test (od SW 2012 i mycadtools 2012):
w rzeczywistości wydaje się, że nie działa za pośrednictwem smartBOM, ale działa z tabeli BOM rysunku SolidWorks.
Infolinia!
Witam
Kilkakrotnie próbowałem skorzystać z tej opcji (wersja 2012), szybko się poddałem, nic nie szło zgodnie z planem, myślę, że ta funkcja w ogóle się nie sprawdza w solidworks. Z doświadczenia nie polecam dotykania przycisków "pokaż", "ukryj" i "promuj", ponieważ po tym bardzo trudno jest wrócić.
W SolidWorks 2014: