Witam
Właśnie dokonaliśmy kolejnego zakupu do naszego biura projektowego
Chciałem wiedzieć, czy są jakieś ustawienia systemu Windows do skonfigurowania, aby optymalnie korzystać z solidworks i epdm
Dziękuję
Witam
Właśnie dokonaliśmy kolejnego zakupu do naszego biura projektowego
Chciałem wiedzieć, czy są jakieś ustawienia systemu Windows do skonfigurowania, aby optymalnie korzystać z solidworks i epdm
Dziękuję
Witam
Nie, nic specjalnego. Czy są jakieś szczególne problemy?
Cóż, jeśli są punkty do szacunku, ponieważ Axemble przysłał mi mały dokument z punktami, które należy szanować za korzystanie z solówek, szczególnie dla komputera z 16 GB. Pamięci RAM musisz skonfigurować pamięć wirtualną większą niż 24 GB
W takim przypadku preferowane jest posiadanie oddzielnej partycji systemu do instalacji dokumentów źródłowych danych SolideWorks
dla odniesień do Doc używanie tych z p c jest dobre, ale posiadanie ich na tej nowej partycji c jest lepsze
Ale tutaj mówi o ustawieniach Windowsa, a nie o sprzęcie (skoro już kupił stacje), czy go oszukuję?
@PL pamięć wirtualna to ustawienie, a tworzenie partycji na dysku twardym odbywa się również po zakupie!!
Witam
Dziękuję za odpowiedzi
Rzeczywiście, mówię o ustawieniach systemu Windows, aby zwiększyć wydajność działających statios.
Ponieważ nawet z 32 gigabajtami pamięci RAM i dyskiem twardym SSD nie działa na górze
Mamy wrażenie, że po 8 lub 10 gigoa barana używa się solidworks nasyconego
Powiedziano mi o dostosowaniu pamięci wirtualnej, ale nie wiem, co umieścić jako parametr
Dziękuję
@ogaillard
zaleca się ustawienie pamięci wirtualnej na 24000 MB dla minimalnego rozmiaru i 32000 MB dla Maxi
Na swoim postawiłem 32000 mini i 48000 max, bo w parametrach użytkowania byłem już na 24000 używanych
potem, ponieważ mam kilka dysków twardych, aktywowałem pamięć wirtualną tylko na dysku SSD.
Dzięki za informację, testujemy ze wzrostem pamięci wirtualnej