Konfiguracja komputera w celu optymalizacji wykorzystania solidworks i epdm

Witam

Właśnie dokonaliśmy kolejnego zakupu do naszego biura projektowego

Chciałem wiedzieć, czy są jakieś ustawienia systemu Windows do skonfigurowania, aby optymalnie korzystać z solidworks i epdm

Dziękuję

Witam

Nie, nic specjalnego. Czy są jakieś szczególne problemy?

To wszystko jest tutaj:

http://www.axemble.com/store/fr/materiel/stations-cao.html

Cóż, jeśli są punkty do szacunku, ponieważ Axemble przysłał mi mały dokument z punktami, które należy szanować za korzystanie z solówek, szczególnie dla komputera z 16 GB. Pamięci RAM musisz skonfigurować pamięć wirtualną większą niż 24 GB

W takim przypadku preferowane jest posiadanie oddzielnej partycji systemu do instalacji dokumentów źródłowych danych SolideWorks 

dla odniesień do Doc używanie tych z p c jest dobre, ale posiadanie ich na tej nowej partycji c jest lepsze 

Ale tutaj mówi o ustawieniach Windowsa, a nie o sprzęcie (skoro już kupił stacje), czy go oszukuję? 

@PL pamięć wirtualna to ustawienie, a tworzenie partycji na dysku twardym odbywa się również po zakupie!!

Witam

Dziękuję za odpowiedzi

Rzeczywiście, mówię o ustawieniach systemu Windows, aby zwiększyć wydajność działających statios.

Ponieważ nawet z 32 gigabajtami pamięci RAM i dyskiem twardym SSD nie działa na górze

Mamy wrażenie, że po 8 lub 10 gigoa barana używa się solidworks nasyconego

Powiedziano mi o dostosowaniu pamięci wirtualnej, ale nie wiem, co umieścić jako parametr 

Dziękuję

@ogaillard

zaleca się ustawienie pamięci wirtualnej na 24000 MB dla minimalnego rozmiaru i 32000 MB dla Maxi

Na swoim postawiłem 32000 mini i 48000 max, bo w parametrach użytkowania byłem już na 24000 używanych 

potem, ponieważ mam kilka dysków twardych, aktywowałem pamięć wirtualną tylko na dysku SSD.

1 polubienie

Dzięki za informację, testujemy ze wzrostem pamięci wirtualnej