Symetryczna konfiguracja pomieszczenia

Witam

Oto mój problem:

Zrobiłem symetryczną część w moim zespole i chcąc kilka konfiguracji tego zespołu wykonałem konfiguracje części.

Z drugiej strony, gdy konfiguruję swój zespół, część symetryczna nie konfiguruje się.

Jak to zrobić?

Z góry dziękuję :)

Witam, myślę, że za każdym razem będziesz musiał ponownie wydać symetryczny kawałek,

Z control+Q to nie działa?

2 polubienia

Mogę udać się do mojego symetrycznego pokoju, ale nie mogę go skonfigurować.

Przepraszamy, ale do czego służy control+Q?

Witam

Kombinacja CTRL+Q  powoduje pełną rekonstrukcję wszystkich funkcji części lub zespołu.

EDIT: jeśli chodzi o problem części symetrycznej, lepiej jest, po utworzeniu części symetrycznej przez konfigurację oryginalnej części, usunąć funkcję, która została użyta do jej utworzenia w zespole i ponownie zaimportować wspomnianą część po raz drugi, jeśli potrzebujesz 2 konfiguracji w tym samym czasie, ale w konfiguracji symetrycznej.

Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno...???

1 polubienie

Dzięki, zrobiłem ale to nie pomogło

EDIT: Nie stworzyłem mojej części symetrycznej przez konfigurację, po prostu użyłem funkcji "komponenty symetryczne" w moim złożeniu.

1 polubienie

Oto plik, będzie prościej

2-1506041659a.sldasm

przepraszam, nie mogę otworzyć pliku, ze swojej strony jestem w SW2014.

Pokażę ci wtedy ze zdjęciem, 2 kawałki po prawej to symetrie kawałków po lewej.

assemblage_plateau.png

Witam

Wydaje mi się, że składowe symetryczne tworzą konfiguracje pochodne lub konfiguracje.

Musisz więc stworzyć symetryczne komponenty dla każdej konfiguracji...

Redagować:

Dla pewności otwórz część symetryczną i spójrz na drzewo konstrukcyjne i jego konfigurację (do umieszczenia na zrzucie ekranu tutaj).

W przeciwnym razie należy utworzyć część poza zespołem.

1 polubienie

W końcu sam stworzyłem symetryczne elementy, było łatwiej.

Kiedy byłem w moich symetrycznych częściach, konfiguracje oryginalnej części wyglądały dobrze, ale kiedy zmieniłem konfigurację, część się nie zmieniła.

Czy próbowałeś zamknąć zespół, a następnie otworzyć go ponownie? Aby upewnić się, że nie są to problemy z aktualizacją?

Tak, ale to niczego nie zmieniło