Konfiguracja myszy, obrót, widok

Cze wszystkim

Tak więc wszystko jest w tytule: jak mogę ustawić mysz w SolidWorks tak, aby obracała się wokół części/złożenia ?

Niedawno przełączyłem się na wersję SW 2013 SP2; Jednak kiedyś musiałem tylko nacisnąć centralne kółko i poruszać myszą, aby móc obracać mój komponent we wszystkich kierunkach. Ale teraz nic, nic się nie dzieje, gdy go naciskam, mój kawałek pozostaje tak nieruchomy jak pasek życia Chucka Norrisa!

Zajrzałem do ustawień, konfigurowalnych konfiguracji, na razie nic nie znalazłem....

Czy istnieje dusza miłosierna?

++

Dobry wieczór

Miałem podobny problem z moim MX Revolution i właśnie ponownie zainstalowałem sterowniki

W rzeczywistości mój trzeci przycisk zniknął we właściwościach sprzętowych mojej myszy

Przy odrobinie szczęścia jest tak samo z tobą

2 polubienia

Witam

Funkcje środkowego przycisku myszy
Mysz z trzema przyciskami
Użyj środkowego przycisku dla następujących elementów sterujących wyświetlania:
Procedura zamawiania
Obracanie widoku
(Części i zespoły
tylko)
Aby obrócić widok modelu, należy:
Przeciągnij środkowym przyciskiem myszy.
Aby obrócić wokół wierzchołka, krawędzi lub powierzchni, należy:
Kliknij wierzchołek, krawędź lub powierzchnię za pomocą środkowego przycisku
mysz i przeciągnij.
Przytrzymaj wciśnięty Ctrl i przeciągnij środkowy przycisk na
mysz. (W aktywnym rysunku nie trzeba przytrzymywać przycisku
wciśnięty Ctrl.)
Powiększanie/pomniejszanie Przytrzymaj Shift i przeciągnij środkowy przycisk na
mysz.
Mysz na kółkach
Użyj kółka do następujących elementów sterujących wyświetlaczem:
Procedura zamawiania
Rotacja
Widok
(eksponaty i eksponaty
Zestawów
tylko)
Aby obrócić widok modelu, należy:
Przytrzymaj kółko i obróć je, aby się obrócić.
Aby obrócić wokół wierzchołka, krawędzi lub powierzchni, należy:
Kliknij wierzchołek, krawędź lub powierzchnię za pomocą koła, a następnie przeciągnij
przytrzymując go.
Powiększenia
Przód/tył
Aby powiększyć położenie wskaźnika:
Obróć kółko do przodu lub do tyłu. Kiedy kręcisz kołem ruletki
myszy trzymaj wskaźnik w obszarze, który chcesz zmaksymalizować. (Jeśli wskaźnik znajduje się na zewnątrz
W obszarze graficznym powiększenie jest stosowane do środka modelu.) Aby powiększyć plik
Pozycja wskaźnika: Obróć kółko do przodu lub do tyłu. Kiedy ty
Zakręć kółkiem myszy, przytrzymaj wskaźnik w obszarze, który chcesz powiększyć. (Jeśli
wskaźnik znajduje się poza obszarem graficznym, powiększenie jest stosowane do środka
modelu.)
Aby powiększyć obraz na środku ekranu:
Kliknij w Widok> Zmień > Powiększ wokół środka ekranu, a następnie obróć pokrętło
Kółka do przodu, a następnie do tyłu.
Aby zmienić kierunek kółka myszy podczas powiększania/pomniejszania,
wybierz opcję Odwróć kierunek powiększenia myszy z menu
Obracanie widoku/powiększanie.
Możesz powiększyć okno poniżej wskaźnika za pomocą kółka bez
wybrać okno (na przykład za pomocą wielu rzutni lub menedżera właściwości PropertyManager
otwarty).
W wielu przypadkach ustawienia komentatora zastępują ustawienia oprogramowania SolidWorks.
Aby tego uniknąć, SolidWorks zaleca wyłączenie kółka podczas korzystania z
oprogramowanie. Możesz to zrobić za pomocą Panelu sterowania systemu Windows dla
mysz. Jeśli to się nie powiedzie, poproś producenta o nowy sterownik lub zapytaj o
Możliwe problemy ze sterownikami myszy
2 polubienia

Witam

Czy środkowy przycisk działa z innymi funkcjami , czy nie (powiększanie, tłumaczenie itp.)?

Jeśli to w ogóle nie zadziała, musisz spojrzeć na rozwiązanie SEPM. Gerald. A jeśli działa, to musi to być parametr SW.

Thomas

@Gt22: więc to jest pasztet!! Mam niezły ubaw

3 polubienia

Witam

W Solidworks nie ma dla tego ustawienia myszy.

Musisz więc ustawić koło jako środkowy przycisk w panelu konfiguracji systemu Windows.

Po sprawdzeniu, czy jest to mysz z 3 przyciskami, czy nie. Jeśli jest to klasyczna mysz z 3 przyciskami firmy Microsoft, po prostu odinstaluj ją i podłącz ponownie, a użyje domyślnych sterowników systemu Windows, które już mają to ustawienie.

3 polubienia

Skłaniam się też ku ponownej instalacji sterowników myszy

1 polubienie

Witam

Jeśli mimo zaproponowanych powyżej rozwiązań nadal masz problemy, może to być profgramacja ruchów myszy. Ta personalizacja pojawiła się w wersji SW2010 i dlatego jest nieco przestarzała. Oto krótki filmik, który opublikowaliśmy w metrze.

http://www.youtube.com/watch?v=DEZMuJhG9qo

Pozdrowienia

2 polubienia

Kup mysz 3D, bez której nie będziesz mógł się obejść lol.

A ekran dotykowy oprócz umieszczania odcisków palców wszędzie

@SEPM. Gerald: Nie, musisz kupić rękawiczki dotykowe, żeby nie było już odcisków palców.

1 polubienie

a nie biała rękawiczka do ekranu dotykowego

tu są aktualności

Ruch przeskokowy

Po nieco ponad roku oczekiwania od ogłoszenia Leap Motion i otwarcia przedsprzedaży, nasz egzemplarz tego nowego rodzaju peryferium w końcu trafił do redakcji. Leap Motion to interfejs, który oferuje uwolnienie się od jakiegokolwiek fizycznego kontaktu między człowiekiem a maszyną, a dokładniej komputerem. Rodzaj Kinecta, ale stosowany tylko do dłoni i przeznaczony nie tylko do gier wideo. Czy przyszłość puka do naszych drzwi?

Reszta na Clubic.com: Leap Motion: pełna recenzja!  http://www.clubic.com/technologies-d-avenir/article-575170-1-leap-motion-test.html#ixzz2g7BZBix9
IT i zaawansowane technologie 

A na solidworks zobacz ten film

http://www.youtube.com/watch?v=wwZT3bdaCQ0

Cena 80/90 € w sieci

@+ ;-)

Cóż, w końcu zmieniłem myszkę i teraz nie mam już żadnych problemów! Dziękuję za rekomendacje.

@bastien-vogel po prostu brakuje na to budżetu, ale dziękuję :)

@bastien.vogel

To właśnie nazywamy pracą z rękawiczkami.....

Próbowałem z 24-calowym ekranem IIyama, zakończenie przestrzeni 3D .... Zostaję z moją myszą logitech za 90 € lol

Witam, jeśli masz mysz z kilkoma innymi przyciskami, wystarczy kliknąć prawy przycisk na pasku ikon w Solidworks ; " personalizować " ; tab " Klawiatura ", a następnie dodaj skrót klawiaturowy za " Obrót " (dla mnie Ctrl + D), a następnie zastosuj ten skrót w ustawieniach myszy na, który wydaje Ci się najlepiej umieszczony. Osobisty dotyk kciukiem (1) obróć (2) przetłumacz i (3) rozszerz powiększenie. W przeciwnym razie dla swojego koła musisz umieścić Universal Scroll

Mam mysz 3d od 3DConnexions i nie mogę się bez niej obejść  model podstawowy 99€.

Próbować to znaczy adoptować