Szybkość pamięci RAM ma wpływ na to, czy jest to 1666 MHz, będziesz miał więcej czasu na transfer niż w przypadku 1866 MHz
A wtedy tarcza o prędkości 7200 obr./min jest naprawdę bardzo wolna. z drugiej strony należy również wziąć pod uwagę używany port połączenia Sata, ponieważ jeśli wymienisz na SSD, będziesz ograniczony pod względem prędkości, więc góra-dół przy 500Gs (średnia wartość na obecnym rynku) dysku będzie ograniczona przez 300Gs portu płyty głównej. stąd zainteresowanie posiadaniem portu 600Gs na płycie głównej.
Kolejna rzecz, twoje pliki robocze, gdzie one są? w sieci czy w maszynie? ponieważ jeśli Twoja sieć nie obciąża 1000G, jak teoretycznie powiedziano, nadal napotkasz kolejny problem ze spowolnieniem. Jeśli jest ich kilka w sieci i masz router, który rozdziela przepustowość, a nie dystrybuuje punkt, który zwalnia.
Nie napotykam tego typu problemów, ponieważ moje pliki są wewnętrzne w komputerze.
Procesor i7, który zacząłeś datować i zmieniać, to dobry pomysł, ale czy Twoja płyta główna go obsługuje? Typ Sochet 1155, 2011 itd. należy wziąć pod uwagę, ponieważ możesz skończyć z procesorem za 585 € w gnieździe 1150, podczas gdy kosztuje 250 € w gnieździe 2011, co prowadzi do stwierdzenia, że płyta główna, która dziś pedałuje na sucho, można ją znaleźć za 200 €, więc za cenę wersji próbnej plus karta pamięci masz cenę starego procesora.
Sam zaprojektowałem moją maszynę, aby uzyskać zysk, ale w końcu mam maszynę, która działa bardzo dobrze, ale musiała być regulowana przez wiele godzin.