Witam Właśnie zmieniliśmy nasz ploter, a tym samym sterownik drukarki, i mam problem z ustawieniem drukowania planów na naszym nowym ploterze.
Przez Pdf i adobe nie martw się, formaty są rozpoznawane i wychodzą we właściwym kierunku i formatują automatycznie, z drugiej strony pod SW, na przykład dla A2 systematycznie wychodzi w złym kierunku i w powiększeniu (nie w 100% swojego rzeczywistego rozmiaru). Oto opcje drukowania dostępne za pośrednictwem sterownika:
W przypadku właściwości pliku szablonu instalacji nie można zmienić rozmiaru papieru bez wpływu na inne formaty:
Uwaga: NIGDY nie pobieraj programu Hp Smart Driver Manager... na "papierze " wydaje się to dobrym pomysłem, ale odkąd zainstalowałem go do naszego plotera Designjet... Mam te same problemy co Ty: Nie można ustawić odpowiedniego wydruku. Ponadto program HP jest niemożliwy do usunięcia (oprócz tego, że jest natrętny)
Witam Mam prawie ten sam tracker i nie mam tego problemu. Wydruk krajobrazowy wychodzi dobrze w krajobrazie, a skala jest OK, tak samo jak w przypadku cięcia w H420 Oto mój cfg
@coin37coin żadnych zmian z niezaznaczonym tłem. @Maclane z A0 w układzie, wydruk jest rzeczywiście w odpowiedniej skali, ale wyśrodkowany w środku A0 z dużą ilością papieru do wyrzucenia przy każdej odbitce, margines 30 cm... Ale idziemy do przodu @Le_Bidule mieliśmy ten sam tracker co Ty wcześniej i również działał bardzo dobrze, a potem zmieniliśmy trackery i to też zadziałało. A ponieważ nasz dział IT zaktualizował sterownik (jest to serwer druku, więc nie mamy instalacji do wyboru), mamy ten problem. Zastanawiam się, czy nie pochodzi to z zainstalowanej wersji, która nie wykrywa dobrze formatu papieru od czasu SW. Jeśli patrzę na twoje ustawienia we właściwościach, masz A2. A my A0... Jeśli wymuszę go na A2, to działa, ale jeśli przełączę się na nową płaszczyznę A1, właściwości pozostają na A2. Właściwości nie są zapisywane w modelu, ale na komputerze, co jest niepokojące. W końcu uwierzę, że HP zatrudniło byłego programistę z Dassault!
Mamy serwer druku, ale ustawienia są zapisywane na każdej stacji roboczej. Narzucony jest tylko sterownik, a nie ustawienie parametrów, nawet jeśli zainstalowany jest profil podstawowy, więc można go modyfikować. W przypadku personalizacji pozwala na modyfikację/dostosowanie formatu papieru (tutaj A0)
Dla parametru, który byłem na 1, wypróbuję opcję 2 (i sprawdź na dole, czy usuń białe obszary:
Niewiele lepiej z powyższymi ustawieniami, jeśli zostawię A0 w rozmiarze papieru, przykleja mi A2 w kierunku pionowym, bez marginesu na dole i na górze, ale wyśrodkowany na szerokość (2 cięcia papieru do zrobienia). Jeśli zmienię rozmiar na A2, ponownie go rozciągnie. Wcześniej A2 drukował dobrze w najbardziej ekonomicznym i niewyśrodkowanym kierunku, do zrobienia był tylko jeden nóż do papieru i zaoszczędziłem papier (i czas...)