Konfiguracja plotera

Witam
Właśnie zmieniliśmy nasz ploter, a tym samym sterownik drukarki, i mam problem z ustawieniem drukowania planów na naszym nowym ploterze.

Przez Pdf i adobe nie martw się, formaty są rozpoznawane i wychodzą we właściwym kierunku i formatują automatycznie, z drugiej strony pod SW, na przykład dla A2 systematycznie wychodzi w złym kierunku i w powiększeniu (nie w 100% swojego rzeczywistego rozmiaru).
Oto opcje drukowania dostępne za pośrednictwem sterownika:
image
W przypadku właściwości pliku szablonu instalacji nie można zmienić rozmiaru papieru bez wpływu na inne formaty:

Dla układu:
image

Pewnie jest coś, za czym tęsknię, ale nie potrafię wskazać tego palcem.

Cześć @sbadenis

Widziałem, że kliknąłeś " drukuj tło " na swoim 1. obrazie
Czy odznaczenie tego coś zmienia?

Jak rozumiem @sbadenis poprawna konfiguracja to piekło...
Aby spróbować (w każdym razie):

Co by się stało, gdybyś zmienił format " A2 " na " A0 " w swoich układach... Utrzymanie skali na poziomie 100%?

Uwaga: NIGDY nie pobieraj programu Hp Smart Driver Manager...  na "papierze " wydaje się to dobrym pomysłem, ale odkąd zainstalowałem go do naszego plotera Designjet... Mam te same problemy co Ty: Nie można ustawić odpowiedniego wydruku.
Ponadto program HP jest niemożliwy do usunięcia (oprócz tego, że jest natrętny)

2 polubienia

Witam @Maclane
Pod każdym względem: https://support.hp.com/fr-fr/document/ish_2887531-2521848-16

Witam
Mam prawie ten sam tracker i nie mam tego problemu. Wydruk krajobrazowy wychodzi dobrze w krajobrazie, a skala jest OK, tak samo jak w przypadku cięcia w H420
Oto mój cfg

1 polubienie

@coin37coin żadnych zmian z niezaznaczonym tłem.
@Maclane z A0 w układzie, wydruk jest rzeczywiście w odpowiedniej skali, ale wyśrodkowany w środku A0 z dużą ilością papieru do wyrzucenia przy każdej odbitce, margines 30 cm... :rofl: Ale idziemy do przodu
@Le_Bidule mieliśmy ten sam tracker co Ty wcześniej i również działał bardzo dobrze, a potem zmieniliśmy trackery i to też zadziałało. A ponieważ nasz dział IT zaktualizował sterownik (jest to serwer druku, więc nie mamy instalacji do wyboru), mamy ten problem.
Zastanawiam się, czy nie pochodzi to z zainstalowanej wersji, która nie wykrywa dobrze formatu papieru od czasu SW.
Jeśli patrzę na twoje ustawienia we właściwościach, masz A2.
A my A0...
Jeśli wymuszę go na A2, to działa, ale jeśli przełączę się na nową płaszczyznę A1, właściwości pozostają na A2.
Właściwości nie są zapisywane w modelu, ale na komputerze, co jest niepokojące.
W końcu uwierzę, że HP zatrudniło byłego programistę z Dassault!

3 polubienia

@Le_Bidule po zmianie formatu (A2-A1 lub A0) opcje we właściwościach również się zmieniają?

Jakie dodatkowe opcje są dostępne w kategorii:
Parametry... (naprzeciwko "Margines/frez")?
oraz w ramach
Zwyczaj... (Format dokumentu)

image

W drugim, myślę, że możesz dostosować marginesy (więc nie drukujesz A2 w środku A0)
A w pierwszym może być inna opcja automatycznego obracania...

W przedmiocie pytania pomocniczego:
Jak zapisać ustawienia w trybie " ustawień domyślnych", jeśli serwer wydruku jest zarządzany przez dział  IT? 

1 polubienie

Tak, aktualizuje się automatycznie

1 polubienie

Mamy serwer druku, ale ustawienia są zapisywane na każdej stacji roboczej.
Narzucony jest tylko sterownik, a nie ustawienie parametrów, nawet jeśli zainstalowany jest profil podstawowy, więc można go modyfikować.
W przypadku personalizacji pozwala na modyfikację/dostosowanie formatu papieru (tutaj A0)
image
Dla parametru, który byłem na 1, wypróbuję opcję 2 (i sprawdź na dole, czy usuń białe obszary:

Niewiele lepiej z powyższymi ustawieniami, jeśli zostawię A0 w rozmiarze papieru, przykleja mi A2 w kierunku pionowym, bez marginesu na dole i na górze, ale wyśrodkowany na szerokość (2 cięcia papieru do zrobienia).
Jeśli zmienię rozmiar na A2, ponownie go rozciągnie.
Wcześniej A2 drukował dobrze w najbardziej ekonomicznym i niewyśrodkowanym kierunku, do zrobienia był tylko jeden nóż do papieru i zaoszczędziłem papier (i czas...)

W rzeczywistości to A1 jest tym, czego potrzebujesz.

Co by było, gdybyś zamiast usuwać wszystkie marginesy, zostawił tylko jeden, tylko z jednej strony, aby przykleić swój plan do krawędzi arkusza?

I nie możesz poprosić ich o obniżenie wersji sterownika z powrotem do tego, który działał?

2 polubienia