Mam rodzinę części, która była tworzona przez długi czas i nie chcę jej przerabiać (utrata wiązania w wielu istniejących zespołach), ale chcę umieścić opis zależny od konfiguracji w zestawieniach komponentów zespołów.
Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć zmiennej, którą mógłbym umieścić w rodzinie części, aby skonfigurować pole wyboru "użyj w BOM".
Problem polega na tym, że mam już te części na wielu rysunkach montażowych z BOM i musiałbym zmienić szablon BOM dla każdego z tych rysunków tą metodą, więc jest to trochę zbyt żmudne (prawie tak żmudne, jak branie każdej konfiguracji i zaznaczanie danego pola).
aby to zadziałało; musisz zaznaczyć użycie w nomenklaturze, a następnie klikasz tuż poniżej na właściwości dostosuj i tworzysz jeden o nazwie "Opis", następnie dodajesz kolumnę do swojej nomenklatury, a następnie w Dostosuj właściwość szukasz opisu i ta wartość zostanie wyświetlona w nomenklaturze... Musisz utworzyć tę właściwość niestandardową "Opis", aby nomenklatura mogła utworzyć łącze....