Ze względu na oszczędność czasu zadaje mi się pytanie.
Czy funkcja urlopu ma właściwość tworzenia niepełnego urlopu (który zatrzymuje się na planie lub szkicu) bez konieczności przechodzenia przez szkice i funkcję skanowania?
W moim przykładzie na zdjęciu muszę zrobić zaokrąglenie o promieniu 4 mm na czerwonej krawędzi, ale kończy się na 8,5 mm od spodu.
Mam nadzieję, że wyraziłem się na tyle jasno, że powiesz mi, czy jest to możliwe :)
Jeśli utworzysz przerwę w krawędzi na wysokości 8,5 mm (na przykład tworząc linię podziału na przedniej stronie), możesz zrobić to, co mówisz, odznaczając opcję "podążaj za stycznością" funkcji zaokrąglenia!
@+
PS: W razie potrzeby mogę dołączyć sitodruk
EDIT: FALSE Odpowiedziałem bez testowania, ale po przetestowaniu mój pomysł nie działa
Czyli nie byłoby sposobu, aby zrobić to w ramach funkcji zaokrąglenia, trochę jak w przypadku usuwania materiału, który można zatrzymać w wierzchołku lub pozycji określonej przez odległość lub płaszczyznę?
Dostosowałem też technikę Coyote, u mnie działa. Zrób szkic usuwania materiału z funkcją cienkiej kilku mikronów (tak, to nie jest czyste, to prawda), a następnie funkcję pozostawiania bez podążania za splątaniem;
Ale niestety nie rozwiązuje to mojego problemu, aby wiedzieć, czy jest to możliwe tylko w funkcji urlopu (bez żadnej innej funkcji) z "magiczną opcją", którą znają tylko profesjonaliści!
Tak, nie zaznaczyłem @ .PL ale technika zmiennego zaokrąglenia siłą rzeczy tworzy różnicę w promieniu w dół? Zaokrąglenie nie jest więc stałe do 8,5 mm i mam wrażenie, że nie mam jak narzucić funkcji pozycji, w której można by ją zatrzymać.
Ale mogę się mylić, wiedząc, że nieczęsto korzystam z urlopu zmiennego.