upload-1406454406-IMG_3255.PNG
Wow, jest fajny błąd w comp^tesach Lynkoa!!
Cześć @ Gerald
i kolejna z tajemnic informatyki ;-))
@+................
Doskonałe!!!
Nie chcesz logować się na moje konto, gdy odpowiadasz losowo? :D
Cześć Gérald no Arnaud ahaha już nie wiem...
Krótko mówiąc, żartuję, ale mogę tylko żartować, bo cóż, czapki z głów.
Chciałbym wiedzieć, dlaczego taki ryk.
Arnaud może łączyć się ze swoim kontem za pomocą Twojego telefonu i te informacje znajdują się w pamięci Twojego telefonu.
Byłbym zaskoczony, gdyby to było to, więc informuj nas na bieżąco.
Powodzenia.
Cóż, właśnie to też przetestowałem i moje imię jest takie samo... Arnaud ROULIN :-|
To brzydkie... Myślę, że jest to strona szablonu, która nie została usunięta.
Pilnie zostanie wykonana aktualizacja aplikacji...
BRAK WAKACJI DLA PROGRAMISTÓW, DOPÓKI NIE ZOSTANIE TO NAPRAWIONE... 8-)
Śmierdzi jak robak!
Witam
Proszę przenieść tę uwagę do grupy http://www.lynkoa.com/groupes/signaler-un-probl%C3%A8me-sur-lynkoa
Natychmiast zgłaszamy problem programistom.
Witam, ten błąd został naprawiony i powrócił :(((
Od razu ostrzegamy deweloperów!!
Arnaud włamał się na serwer Lynkoa i zdobył wszystkie punkty, dobra technika ;D
@ Joss
Może to być rozwiązanie pozwalające uzyskać Świętego Graala ......; -))........; -))
Witam
Jak już wspomnieliśmy, nie jest to normalne. W takim przypadku musisz się rozłączyć i zalogować ponownie.
Jeśli chodzi o Arnauda Roulina, nie martw się, to konto testowe.
@clementine, tak, ale nie martw się, to duże słowo, ponieważ logowałem się na początku roku za pomocą tej aplikacji przez prawie miesiąc, aby zdobyć medal fana lynkoa. Byłem zaskoczony, że nie uzyskałem do niego dostępu. Teraz już wiem, dlaczego zajęło mi to tyle czasu przez te 30 kolejnych dni. bez wywoływania utraconych w tym czasie punktów połączeń (nie łączenie się w klasycznej przeglądarce).
Rzeczywiście, nie ma dostępu do grup. Jest to pierwsza wersja, a zmiany będą konieczne później.
Z drugiej strony nie ma problemu z punktami połączeń, punkty dobrze idą na Twoje konto.
@clementine
skąd wiesz, że się loguję, jeśli używam tylko moich aplikacji na iOS, a nie przeglądarki i zarejestrowanego konta oraz tego w teście?
(dobre tylko w niedzielę i sobotę, więc nie ma wielkiej straty lol)
Błąd powrócił dzisiaj
Witam
Wiem to, ponieważ testujemy regularnie i nigdy nie było problemu na tym poziomie z aplikacją na IOS.
Zgłosiliśmy błąd naszym zespołom. To konto jest kontem duchem, na którym nie zdobywa się żadnych punktów. Dopóki ten problem nie zostanie rozwiązany, wyloguj się, a następnie zaloguj się ponownie, jeśli tak się stanie.