Moje ostatnie połączenie było 18.06, a dzisiaj 24.06. Kiedyś liczba punktów za pierwsze połączenie dnia wynosiła 30 pkt, a dziś jest to już tylko 5 punktów. W tym przypadku również obniż wartość prezentów, ponieważ w tym tempie nikt nie będzie w stanie wygrać prezentów, chyba że spędzi dzień na odpowiadaniu na pytania, zadawaniu pytań, tworzeniu samouczków itp. Musisz myśleć, że to współtwórcy utrzymują tę stronę przy życiu, a my mamy pracę i dlatego nie możemy spędzać dni na Lynkoa. Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam.
Bo widocznie nie wszyscy dostali nowy list. Oto jego treść:
Ponowna regulacja skali punktowej
Szanowni Państwo,
Uruchomiona ponad rok temu Lynkoa odnosi coraz większe sukcesy z ponad 13 000 zarejestrowanych członków. Cieszymy się z tego entuzjazmu i jeszcze raz dziękujemy za lojalność.
Lynkoa wyróżnia się ustanowieniem systemu nagród dla członków swojej społeczności. Naszym zdaniem ten system jest ważny i niezbędny. Ale do tej pory maszyna wyczerpuje się i musimy po raz kolejny dostosować system wygrywania prezentów. Potrzebujemy pewnych wyjaśnień, które będą w pełni przejrzyste
Ten system nagród jest finansowany wyłącznie ze sponsoringu. A ten budżet jest całkowicie oddzielony od stałych i zmiennych kosztów witryny (personel, rozwój, hosting)
Budżet prezentowy jest stałym, niepodlegającym przedłużeniu budżetem i jest wypłacany w całości naszym członkom: W 2013 roku przekazaliśmy ponad 4 200 euro na rzecz 8 najlepszych członków W 2014 roku mamy już 3.700 € przy 14 członkach
Niestety, ze względu na ograniczony budżet, musimy dostosować się do rzeczywistego podziału wygranych, co nie jest do końca możliwe do zaplanowania w czasie.
Do tej pory musimy jeszcze dostosować skalę punktów podarunkowych, aby zmieściła się w budżecie na 2014 rok określonym na początku roku. Pomyśleliśmy o 2 opcjach:
- Obniż wartość prezentów bez dotykania punktów - Dostosuj skalę punktową tak, aby nie przekroczyć budżetu
Drugie rozwiązanie wydaje nam się najbardziej odpowiednie, ponieważ według naszych szacunków nadal jest całkiem możliwe, że najbardziej aktywni członkowie oferujący wysokiej jakości treści wygrają najprzyjemniejsze prezenty.
Oto wprowadzone przez nas zmiany: • Codzienne logowanie: zmniejszono z 30 punktów do 5 punktów. • +1 w pytaniach i odpowiedziach: zwiększa się z 10 punktów do 1 punktu • Najlepsza odpowiedź: Zwiększa z 30 do 40 punktów
Mamy nadzieję, że rozumiesz, że jest to jedyna możliwa decyzja, aby nadal nagradzać najlepszych współpracowników Lynkoa. Jesteśmy dumni z tego, że nadal jesteśmy jedyną witryną, która nagradza swoich członków i mamy nadzieję, że będziemy to robić w przyszłości. Bo razem zbudowaliśmy kilka bardzo pięknych rzeczy!
Dziękuję za zrozumienie, pozostaję do Państwa dyspozycji, jeśli macie jakiekolwiek pytania w PW lub cm@lynkoa.
W przypadku biuletynu na razie nie dotrze on do osób, które mają konto połączone z serwisem hotmail, msn i innymi skrzynkami pocztowymi. Jest to problem, który jest obecnie rozwiązywany.
Dziękuję wszystkim za odpowiedź na moje pytanie, za trud, który postawiłem wam wszystkim +1, ale to do rmorela włożyłem nagrodę za najlepszą odpowiedź.
Tak, Gerald, nie powiedziałem czegoś przeciwnego, jest to kolokwiacyjna przestrzeń społecznościowa, w której najlepsi współtwórcy wygrywają prezenty, co również wprowadza pojęcie rywalizacji, ponieważ wszyscy szukacie tego samego celu.
To, co zarzucam Twojej zmianie, to to, że teraz nikt nie będzie w stanie osiągnąć 18000 punktów w ciągu roku lub będąc połączonym 24 godziny na dobę, publikując najlepszą odpowiedź na wszystkie pytania! (obliczenia zostały wykonane, jak sądzę i daje to około 400 odpowiedzi w ciągu roku !! ) Może to zniechęcić wiele osób!! O ile wcześniej wszyscy brali udział w odpowiedzi na post, o tyle jeśli użytkownik dodał trochę subtelności do odpowiedzi kolegi, mógł zostać sowicie nagrodzony! Nie ma żadnego zainteresowania!!
To, co zarzucam Twojej zmianie, to to, że teraz nikt nie będzie w stanie osiągnąć 18000 punktów w ciągu roku lub będąc połączonym 24 godziny na dobę, publikując najlepszą odpowiedź na wszystkie pytania! (obliczenia zostały wykonane, jak sądzę i daje to około 400 odpowiedzi w ciągu roku !! ) Może to zniechęcić wiele osób!! O ile wcześniej wszyscy brali udział w odpowiedzi na post, o tyle jeśli użytkownik dodał trochę subtelności do odpowiedzi kolegi, mógł zostać sowicie nagrodzony! Nie ma żadnego zainteresowania!!