Witajcie drodzy przyjaciele,
Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego, jak zabrać się za realizację tego utworu pod SW (2014).
Chciałbym wiedzieć przynajmniej, jak zacząć...
Chciałbym dać twoją radę
Dziękuję
sans_titre.jpg
Witajcie drodzy przyjaciele,
Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego, jak zabrać się za realizację tego utworu pod SW (2014).
Chciałbym wiedzieć przynajmniej, jak zacząć...
Chciałbym dać twoją radę
Dziękuję
Witam
Kilka pytań, zanim udzielisz jakiejkolwiek porady. Fajny kawałek, ale nie najłatwiejszy do rozpoczęcia ;-)
Czy wiesz, jak korzystać z oprogramowania?
Jak długo korzystasz z Solidworks
Masz doświadczenie we wzornictwie przemysłowym?
Do zobaczenia później ;-)
Pozdrowienia
Witam
Posiadam BTS CPI i pracowałem 1 rok w biurze projektowym pod SW w zakresie projektowania maszyn specjalnych
Mam więc dobrą bazę, ale ta część wydaje mi się dość skomplikowana, zwłaszcza, że dość często będą zmiany wzniesień, więc chciałbym zacząć na dobrych podstawach
Dobry wieczór
więc jeśli podstawy na SW są tam, to pytanie pochodzi z twoich informacji, w których mówisz ""zwłaszcza, że dość często będą zmiany wybrzeża".
Ludzie, którzy proszą was o zrobienie tej części, muszą opowiedzieć wam o wszystkich znanych przypadkach zmiany wymiaru, a zwłaszcza o przyczynach tych zmian: jak również, jeśli to możliwe, o częstotliwości tych zmian.
W ciągu kilku sekund widzimy, że są:
Reszta oświetlenia może być kontrolowana przez odległości między osiami i obwiednię zewnętrzną
Tak więc pierwszym pytaniem jest, czy wymiary trzech dużych otworów (otworu) zmieniają się, czy nie. Następnie, czy zmienia się zewnętrzna obwiednia i w jakiej proporcji w związku lub nie z odległościami środkowymi. Chodzi o to, aby sprawdzić, czy możesz zdefiniować minimum reguł, które poprowadzą Cię do określenia, czy istnieją stałe, czy nie (na przykład średnice osi i to, co je otacza.
W przypadku braku innych informacji trudno będzie powiedzieć coś więcej.
Pozdrowienia
Zacząłbym od zewnętrznego zarysu, potem 3 "duże" osie, kilka żeber i usuwanie materiału. Trudno wytłumaczyć "metodę" na piśmie...
Dziękuję za ten początek refleksji,
Rzeczywiście, na razie też nie wiem więcej, to po to, by wyświadczyć przysługę mojemu przyjacielowi, a jeszcze się nie widzieliśmy, żeby o tym więcej porozmawiać. To prawda, że będę musiał szukać stałych, żeber, które się nie poruszają i opierać swoją pracę na tych stałych.
Jeśli chodzi o funkcje, które należy zastosować, widziałem dwa rozwiązania: wytłaczanie i usuwanie materiału (czyli najpierw 3 osie, potem materiał na rowki otworów itp.)
Lub druga metoda: stwórz solidny kształt i użyj funkcji powłoki, a następnie "ponownie wyciągnij" każdy kontur,...
Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno, prawdą jest, że nie jest łatwo opisać metodę pracy na piśmie.
Witam
Ważne jest, aby usytuować to pomieszczenie w stosunku do drugiego pomieszczenia.
Twoja część wygląda jak kołnierz, który znajdowałby się na końcu obudowy zawierającej funkcje mechaniczne. Wiemy, że jest mało prawdopodobne, aby były koła zębate, biorąc pod uwagę mega otwory wentylacyjne.
Poczekaj, aż dowiesz się wszystkiego ze swoim przyjacielem, zanim zaczniesz to robić. Chyba, że chodzi o to, żeby w międzyczasie trochę się potrząsnąć.
Pozdrowienia