Wskazówka dotycząca taniego oprogramowania kompatybilnego z laptopem realview

Witam na forum.

Chcę od czasu do czasu zabrać laptopa do pracy na miejscu z oprogramowaniem.

Karta będzie musiała obsługiwać tryb Realview.

Kilka obliczeń w EF (4 - 6 lub 8 GB pamięci + najlepiej SSD + proces > 2,2 ghz)

Nie mam budżetowej/przenośnej stacji pro.

Czy ktoś ma dobre opinie na temat laptopa innego niż pro? (Kompatybilny z RealView)

Dziękuję 

Jeśli chcesz korzystać z RealView, potrzebujesz karty graficznej Pro

Jakim budżetem dysponujesz

Coś nowego, z drugiej ręki?

@+ ;-))

1 polubienie

Tak wiem / karta graficzna.

To jest duży pb.

Budżet: 1000 € max

Z drugiej ręki zawsze jest to bardzo ryzykowne na laptopie

Oto link do gwarantowanych m.in. używanych

http://www.materiel-informatique-occasion.com/portables-graphiques-occasion_57_0_0_0_p1-cX.html

@+ ;-))

Dla SW jest to "przenośna stacja robocza", której potrzebujesz.

Niski koszt tak naprawdę nie rymuje się z przenośną stacją roboczą!!

Oto rodzaj sprzętu, którego potrzebujesz:

http://www.mycadstore.com/store/mycadstore/hardware/stations-mobiles-hp/station-mobile-premium.html

2 polubienia

Dziękuję gt22.

Znam tę stronę.

W przeszłości, przy dwóch okazjach, miałem dostęp do Realview z kartami OPEN GL innymi niż pro.

Wydaje się, że nie jest to już możliwe w przypadku najnowszych wersji oprogramowania.

1 polubienie

Kolejne doświadczenie, które wzbudza zainteresowanie stacją roboczą.

Korzystam z oprogramowania od 97 roku, miałem x doświadczeń z "podstawowymi" składanymi komputerami, z otwartymi kartami lambda gl.......................... Bardzo często bardzo mała różnica w stosunku do drogich stacji roboczych.
Miałem nawet laptopa toshiba wykonanego z celeronu, który wykonywał obliczenia, których piękna stacja DELL nie była w stanie wykonać.
Na moim ostatnim komputerze zbudowanym z I7-4790K ......jest to karta MSI 1G za 22 €............działa równie dobrze, jak profesjonaliści na spójnych zestawach.  Nie trafia to w realview, ale to 2% moich potrzeb.

Pozdrowienia

HJ

1 polubienie

Cóż, może obalę ten mit...^^

Ale zdarzało mi się renderować na Dual Core 4GB RAM klasyczny dysk sata, Windows 7 z kartą graficzną Nvidia 220M pamięci.

Był to Asus za 850 euro. To prawda, że nie jest najlepszy, daleko mi do tego, ale wydawałem rzeczy :p

Biorąc pod uwagę, jak ewoluuje sprzęt komputerowy, myślę, że w tej chwili można znaleźć sobie dość prosty czterordzeniowy procesor. Ale osobiście radziłbym trochę poczekać, tylko po to, aby mieć 300-400 euro więcej, aby upewnić się, że wytrzymasz trochę dłużej.

Następnie utrzymuj go na śmierć, ponieważ bardzo się nagrzeje i bardzo ubrudzi.

(całkowite czyszczenie wewnętrzne, wymiana pasty termicznej itp.)

1 polubienie

"Sprzęt komputerowy ewoluuje"................ ale nadal wiosłujemy tyle samo na SW!

Dobranoc.

Ostatnia uwaga.

Na rynku dostępne są wysokowydajne laptopy z wysokowydajnymi kartami graficznymi................ Ale niestety nie są one kompatybilne z RealView.

Karty zadekretowane (dobre określenie?),  które mogą być policzone przez oprogramowanie, są poufne, a koszty są również poufne (gama NVIDIA PRO i ATI PRO). "Dławienie" kompatybilności znajduje się w oprogramowaniu. Jako dowód masz % Realhack, który pozwolił ci aktywować realview na niektórych kartach.

To jest biznes!

Klasa A+

@jh spojrzysz na sterowniki na stronie solidworks i w ten sposób masz listę kart graficznych 

Gdy widzisz certyfikowane sterowniki dla Intel 4000, oznacza to, że nie ma dławienia 

1 polubienie

Witam na forum

Procesor graficzny intel P4000 lub  P4600 (tylko ok / sw2015?) znajdziesz go na procesorze.

Jeśli weźmiesz dedykowaną kartę graficzną, wybór sprowadza się do określonych kart  / ATI i NVIDIA.

Rzeczywiście, na laptopie z procesem z procesorem graficznym P4600 musi być w stanie pracować w trybie Realview.

Do zatwierdzenia przez twardych profesjonalistów.

A +